Pin


Autor: george
Imagini

Alte denumiri ale pinului

Pin pitic, ulei esential de pin, ulei din ac de pin, ulei de pin, Pini Atheroleum. Pini Turiones, Pinus radiata, Pinus sylvestris, Pix Liquida sau Pumilio Pine.

Ce este pinul?

Pinul este un copac ai carui musguri, ace si coaja sunt folosite pentru pregatirea unor medicamente.

Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta pinului in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • inflamatii ale tracului respirator superior si inferior, dureri musculare blande, dureri ale nervilor, valori anormale ale tensiunii arteriale, raceli comune, tuse sau bronsita si febra.

Care este modul de actiune al pinului?

Pinul contine anumite substante chimice eficiente pentru reducerea inflamatiilor. In acelasi timp aceste substante detin efecte antifungice si efecte antibacteriene blande.

Precautii in ceea ce priveste pinul

Pana in prezent nu exista suficiente date care sa releve modul de actiune al pinului asupra organismului, precum si a efectelor secundare ale acestuia. In cazul persoanelor sensibile polenul de pin poate cauza reactii alergice.

Femeile insarcinate sau cele care alapteaza nu trebuie sa consume pin.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de pin optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism.