Piscidia piscipula


Autor: george
Imagini

Alte denumiri ale plantei Piscidia piscipula

Piscidia communis sau Piscidia erythrina.

Ce este planta Piscidia piscipula?

Piscidia piscipula este o planta ale carei radacini sunt utilizate pentru pregatirea unor produse medicamentoase. Nu confundati Piscidia piscipula cu o planta asemanatoare denumita Cornus florida.

Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta plantei Piscidia piscipula in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • stare de anxietate, frica, dureri nervoase, migrene, insomnie si menstruatie anormala sau dureroasa.

Care este modul de actiune al plantei Piscidia piscipula?

Planta Piscidia piscipula detine efecte sedative, avand in acelasi timp capacitatea de a reduce inflamatiile si spasmele musculare la nivelul organelor interne.

Precautii in ceea ce priveste planta Piscidia piscipula

Utilizata ca forma de tratament, planta Piscidia piscipula nu este sigura pentru organismul uman, fiind un puternic factor iritant fapt ce duce la aparitia amortelii, tremorului, salivatiei excesive si a transpitatiei abundente.

ATENTIE: Anumite persoane sunt sensibile la substantele continute de aceasta planta si prin urmare este recomandata evitarea acesteia. Deasemenea planta Piscidia piscipula nu trebuie administrata copiilor.

Urmatoarele persoane trebuie sa evite planta Piscidia piscipula:

  • femeile insarcinate sau cele care alapteaza;
  • persoanele in varsta;
  • persoanele care in urmatoarele 14 zile vor suferi o interventie chirurgicala. In combinatie cu medicamentele administrate in timpul si dupa interventia chirurgicala, planta Piscidia piscipula poate duce la aparitia unei stari excesive de sedare.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de Piscidia piscipula, optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual, studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism. In plus, trebuie sa tineti cont de faptul ca in cazul tratamentelor pe baza de plante medicinale, respectarea cu strictele a dozelor recomandate este vitala.