Pulsatilla


Autor: george

Alte denumiri ale plantei pulsatilla

Anemone nigricans, Anemone pratensis, Anemone pulsatilla, Anemone serotina, Pulsatilla nigricans, Pulsatilla pratensis sau Pulsatilla vulgaris.

Ce este pulsatilla ?

Pulsatilla este o planta ale carei parti (cu exceptia radacinii) sunt folosite pentru pregatirea unor produse medicamentoase.

Nu exista date suficiente care sa ateste eficienta pulsatillei in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • afectiuni ale sistemului reproducator masculin si feminin, dureri de cap de tensiune, insomnie, afectiuni ale pielii, astm si afectiuni pulmonare, dureri de urechi, migrene, afectiuni nervoase, stare generala de agitatie, afectiuni ale sistemului digestiv si ale tractului urinar.

Care este modul de actiune al pulsatillei?

Pulsatilla si-a dovedit eficienta in ceea ce priveste ameliorarea febrei, durerilor, spasmelor, precum si combaterea bacteriilor. De asemenea, aceasta planta detine efect sedativ asupra organismului.

Precautii in ceea ce priveste pulsatilla

Pulsatilla proaspata nu este sigura pentru organismul uman daca este administrata pe cale orala sau direct pe piele. Aceasta planta poate produce iritatii in momentul contactului direct cu organismului uman, cauzand in acest fel iritatii la nivelul cavitatii bucale, a gatului, tractului digestiv si urinar si pielii. Mai mult decat atat, exista riscul de aparitie a iritatiilor, inflamatiilor si mancarimilor cutanate, iar in cazul inhalarii iritatii la nivelul nasului si a ochilor.

Studiile de specialitate nu relevat pana la momentul actual daca pulsatilla uscata poate fi administrata in siguranta.

Femeile insarcinate si cele care alapteaza trebuie sa evite aceasta planta.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de pulsatilla optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual, studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism.