Rascoage


Autor: Anda Sabau
Imagini

Rascoagele mai sunt cunoscute si ca Chamerion angustifolium, iar denumirea populara a acestei plante mai este cea de ceaiul lui Ioan, biscau sau pufulite. Partea aeriana de la rascoage este adesea utilizata de catre fitoterapeuti. Aceasta planta are rol diuretic, astringent si depurativ pentru organism datorita unor substantelor precum tanin, polifenoli, saruri minerale dar si vitaminca C. Specialistii o recomanda in reducerea inflamatiilor si pentru curatatea ficatului dar a rinichilor.

Uz intern:

 Uz extern:

  • afte bucale 
  • rani usoare la nivelul pielii- puteti trata aceste afectiuni cu decoct din rascoage, aplicand direct pe zona afectata.

Pentru a pregati o infuzie din rascoage aveti nevoie de 1 lingurita din aceasta planta adaugata in 250ml apa. Lasati la infuzat, iar apoi in fiecare dimineata si seara beti cate 1 cana din acest preparat.

Dozele recomandate depind de factori precum sanatatea generala a persoanei, varsta si bineinteles bolile de care persoana respectiva sufera. Respectati dozele recomandate de specialisti cat si tratamentul indicat, care in cazul plantelor este de regula unul indelungat.