Roscov


Autor: george
Imagini

Alte denumiri ale roscovului

Ceratonia siliqua

Ce este roscovul?

Roscovu este o planta din ale carei fructe sunt pregatite unele produse medicamentoase.

Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta roscovului in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • tulburari de alimentatie, boala celiaca, obezitate, diaree, arsuri stomacale, inflamatii intestinale si varsaturi in timpul sarcinii.

Care este modul de actiune al roscovului?

Roscovul contine anumite substante denumite taninuri, ce au capacitatea de a inhiba actiunea enzimelor digestive. In acest fel tratamentul pe baza de roscov poate duce la scaderea in greutate, reducerea nivelului de glucoza si insulina din sange si precum si la scaderea nivelului de colesterol.

Precautii in ceea ce priveste roscovul

Pentru majoritatea oamenilor roscovul nu prezinta riscuri majore asupra organismului. In plus, specialistii sustin ca nu exista efecte secundare severe asociate acestei plante.

Urmatoarele persoane trebuie sa evite roscovul:

  • femeile insarcinate sau cele care alapteaza;
  • persoanele diagnosticate cu diabet.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de roscov, optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual, studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism. In plus, trebuie sa tineti cont de faptul ca in cazul tratamentelor pe baza de plante medicinale, respectarea cu strictele a dozelor recomandate este vitala.