Rosiile


Autor: george
Imagini

Alte denumiri ale rosiei

Lycopersicon esculentum

Ce este rosia?

Rosia este o planta din ale carei fructe, frunze si tulpina sunt pregatite unele produse medicamentoase.Rosia este ineficienta pentru:

  • prevenirea cancerului mamar;
  • diabet. Introducerea in alimentatie a unei cantitati mari de rosii sau produse pe baza de rosii nu are capacitatea de a reduce riscul de aparitie a diabetului de tip 2.

Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta rosiei in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • afectiuni cardiace, cataracta, artrita, astm, cancer cervical, cancer colorectal, cancer gastric, cancer pulmonar, cancer ovarian, cancer pancreatic, hipertensiune arteriala, cancer de prostata, raceala comuna, frisoane si tulburari digestive.

Care este modul de actiune al rosiei?

Rosia reprezinta o sursa majora de nutrienti ce au capacitatea de a proteja impotriva diverselor surse de cancer, precum si de a stimula functionarea sistemului imunitar.

Precautii in ceea ce priveste rosia

Administrata in cantitati utilizate in scopuri culinare, rosia nu prezinta riscuri majore asupra organismului. Deasemenea unele produse pe baza de extract de rosie sunt considerate sigure pentru administrarea in scopuri culinare.

ATENTIE: Frunzele de rosie nu sunt sigure, in cantitati mari inducand o stare de intoxicatie manifestata prin iritatii severe la nivelul gatului si a cavitatii bucale, varsaturi, diaree, dureri de cap, spasme blande si chiar deces.Femeile insarcinate sau cele care alapteaza trebuie sa evite rosia.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de rosie, optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual, studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism. In plus, trebuie sa tineti cont de faptul ca in cazul tratamentelor pe baza de plante medicinale, respectarea cu strictele a dozelor recomandate este vitala.