Sabina


Autor: george
Imagini

Alte denumiri ale sabinei

Juniperus sabina si, in unele locuri, bradisor.

Ce este sabina?

Sabina face parte din familia ienuperilor, traind cu precadere in Europa Meridionala. Ramurile si frunzele sunt folosite pentru pregatirea unor ptoduse medicamentoase.

Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta sabinei in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • negi genitali sau inducerea avortului.

Care este modul de actiune al sabinei?

Negii, asa cum sunt si negii genitali, sunt cauzati de anumite virusuri. Studiile de specialitate au demonstrat faptul ca substantele continute de sabina au capacitatea de a combate aceste virusuri.

Precautii in ceea ce priveste sabina

Specialistii avertizeaza in privinta faptului ca mugurii de sabina sunt toxici pentru organismul uman, cauzand senzatie de greata, ritm cardiac anormal, spasme, leziuni la nivelul rinichilor, prezenta sangelui in urina ( hematurie), paralizie, pierderea constiintei si chiar deces. Deasemenea aceasta planta duce la aparitia iritatiilor la nivelul plamanilor (pneumonita), la nivelul tractului digestiv (gastroenterita), la nivelul ficatului (hepatita) si la nivelul rinichiloir (nefrita). Aplicata direct pe piele, sabina cauzeaza iritatii cutanate, basici si necroza.

Urmatoarele persoane trebuie sa evite sabina:

  • femeile insarcinate sau cele care alapteaza;
  • persoanele care se confrunta cu iritatii la nivelul pielii, ochilor, nasului, cavitatii bucale si a gatului.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de sabina, optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual, studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism. In plus, trebuie sa tineti cont de faptul ca in cazul tratamentelor pe baza de plante medicinale, respectarea cu strictele a dozelor recomandate este vitala.