Salvie indiana


Autor: george
Imagini

Alte denumiri ale salviei indiene

Eupatorium perfoliatum

Ce este salvia indiana?

Salvia indiana este o planta ale carei frunze si flori uscate intra in compozitia unor produse medicamentoase.

Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta salviei indiene in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

Care este modul de actiune al salviei indiene?

Salvia indiana contine anumite substante chimice care actioneaza asupra organismului uman intr-un mod similar medicamentelor anticanceroase. Deasemenea aceste substante detin o actiune usoara asupra bacteriilor daunatoare organismului.

Precautii in ceea ce priveste salvia indiana

Administrata pe cale orala in cantitati mari, slavia indiana nu este sigura pentru organismul uman. In plus, anumite plante din familia salviei indiene contine substante chimice, denumite alcaloizi pirolizidinici, care pot leza ficatul. Pana in prezent studiile de specialitate nu au reusit sa stabileasca daca salvia indiana contine la randul sau alcaloizi pirolizidinici.

In cazul persoanelor alergice la rugina (Senecio jacobala), crizanteme, galbenele sau margarete, salvia indiana poate avea un efect similat.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de salvie indiana optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism.