Samburi de caisa


Autor: george
Imagini

Alte denumiri ale caisului

Prunus armeniaca sau vitamina B17 (samburii de caisa se incadreaza intre cele mai bogate surse de vitamina B17).

Ce sunt samburii de caisa?

Samburii de caisa reprezinta miezul extras din semintele de caisa. Specialistii folosesc acesti samburi pentru a fabrica ulei de caise sau alte produse medicamentoase.

Exista posibilitatea ca samburii de caisa sa fie ineficienti pentru:

  • cancer. Studiile recente au relevat faptul ca samburii de caise, impreuna cu amigdalina nu sunt eficiente pentru tratamentul cancerului.

Care este modul de actiune al samburilor de caisa?

Samburii de caisa contin o substanta toxica denumita amigdalina. Odata ajunsa in organism, amigdalina este metabolizata in cianura, compus care are capacitatea de a cauza efecte secundare severe sau chiar decesul pacientului.

Precautii in ceea ce priveste samburii de caisa

Administrat pe cale orala, tratamentul pe baza de samburi de caisa nu sunt siguri pentru sanatatea organsimului, intrucat acestia contin o substanta toxica denumita amigdalina. Amigdalina este descompusa in organism in cianura, care la randul sau poate cauza chiar decesul pacientului.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de samburi de caisa, optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual, studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism. In plus, trebuie sa tineti cont de faptul ca in cazul tratamentelor pe baza de plante medicinale, respectarea cu strictele a dozelor recomandate este vitala.

Comentarii

Excelent punct de vedere , sunt perfect de acord; medicina alopata ne ofera ce ? : (cateva luni pana la 1-2 ani de viata mizera si apoi abisul), in comparatie cu medicina naturista.

Demagogia merge foarte departe.

Nu inteleg de ce atatea precautii la vitamina B17 sau la consumarea samburilor de caise. In SUA unde este interzisa comercializarea, de la descoperire prin anii 50 si pana la data interzicerii (prin anii '70) s-a inregistrat un singur caz de toxicitate prin consum exagerat. Ma declar profan in medicina dar fiind inginer si avand un caracter melancolic (despicarea firului in 4) tare ma tem ca matematic vorbind este de zeci de ori mai periculos excesul de alimente traditionale decat cativa amarati de samburi de caise. Sa ne gandim numai la zilele de Pasti si Craciun cand ambulantele gafaie transportand gurmanzi ce nu s-au abtinut la consum. Inseamna oare ca trebuie interzisa carnea de miel si cozonacul? Si mai aud ca in comunitatile care consuma regulat bauturi, preparate sau ca atare samburi amari de caise cancerul ar fi ca si inexistent in cazuistici(prin zona Azerbaidjanului). Cred ca aici ar trebui facute in primul rand cercetari statistice si nu in laboratoare subventionate de marile companii farmaceutic. Cred ca va dati seama la ce ma refer. Viata de zi cu zi ne arata ca juramantul lui Hipocrate a devenit absolut desuet pe langa "facilitatile" oferite de catre companiile famaceutice medicilor care prescriu tratamente.