Sanziene


Autor: george
Imagini

Alte denumiri ale sanzienelor

Galium verum, dragaica sau floarea lui Sf Ion.

Ce sunt sanzienele?

Sanzienele sunt niste plante ale caror frunze, tulpini si flori intra in alcatuirea unor produse medicamentoase.

Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta sanzienelor in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • umflarea gleznelor, cresterea volumului de urina eliminata zilnic, cancer, epilepsie, isterie, spasme, tumori, ameliorarea durerilor usoare de la nivelul plamanilor si a pieptului, intensificarea transpiratiei, cresterea apetitului, stimularea procesului de digestie si defecatie, cresterea timpului de vindecare a ranilor, oprirea hemoragiilor. Deasemenea aceaste plante sunt folosite pentru efectele sale tonice, astringente si afrodisiace.

Care este modul de actiune al sanzienelor?

Pana la momentul actual studiile de specialitate nu au stabilit care este modul in care sanzienele actioneaza asupra organismului.

Precautii in ceea priveste sanzienele

Nu exista suficiente informatii care sa confirme siguranta administrarii sanzienelor in scopuri terapeutice sau care sa ofere informatii cu privire la efectele secundare ale acestor plante.

Femeile insarcinate sau cele care alapteaza trebuie sa evite sanzienele.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de sanzienele, optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual, studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism.