Scorus de munte


Autor: george
Imagini

Alte denumiri ale scorusului de munte

Sorbus aucuparia

Ce este scorusul de munte?

Scorusul de munte este o planta ale carei fructe sunt utilizate pentru pregatirea unor produse medicamentoase.

Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta scorusului de munte in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • afectiuni renale, diabet, artrita, inflamatii, carenta de vitamina C, detoxifierea sangelui, afectiuni menstruale, diaree sau afectiuni pulmonare.

Care este modul de acriune al scorusului de munte?

Scorusul de munte este bogat in substante folositoare organismului, inclusiv vitamina C. Cu toate acestea studiile de specialitate nu au relevat pana la momentul actual care este modul in care scorusul de munte actioneaza asupra organismului uman.

Precautii in ceea ce priveste scorusul de munte

Fructele proaspete de scorus de munte nu sunt sigure pentru organismul uman, acestea putand cauza iritatii si dureri stomacale, varsaturi, senzatie de greata, diaree, leziuni renale.

Nu exista suficiente informatii medicale care sa ateste siguranta administrarii fructelor de scorus de munte, uscate sau gatite.

Femeile insarcinate sau cele care alapteaza trebuie sa evite scorusul de munte.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de scorus de munte, optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual, studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism. In plus, trebuie sa tineti cont de faptul ca in cazul tratamentelor pe baza de plante medicinale, respectarea cu strictele a dozelor recomandate este vitala.