Siminoc


Autor: george
Imagini

Alte denumiri ale siminocului

Helichrysum arenarium

Ce este siminocul?

Siminocul este o planta ale carei flori uscate sunt utilizate pentru pregatirea unor produse medicamentoase.

Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta siminocului in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • calculi biliari si tulburari ale vezicii biliare, tulburari hepatice, dispepsie, pierderea poftei de mancare, stimularea producerii de bila sau combaterea bacteriilor.

Care este modul de actiune al siminocului?

Pana la momentul actual studiile de specialitate nu au stabilit care este modul in care siminocul actioneaza asupra organismului.

Precautii in ceea ce priveste siminocul

Medicii specialisti sustin ca informatiile medicale existente nu sunt suficiente pentru a confirma siguranta administrarii siminocului. In plus, aceasta planta poate cauza colici (crampe stomacale) in cazul persoanelor care prezinta calculi biliari, precum si reactii alergice cu precadere la persoanele cu un grad mare de sensibilitate la rugina (Senecio jacobala), crizanteme, galbinele sau margarete.

Urmatoarele persoane trebuie sa evite siminocul:

  • femeile insarcinate sau cele care alapteaza;
  • persoanele diagnosticate cu obstructie a ductului biliar;
  • persoanele alergice la plante din familia Asteraceae/Compositae precum rugina (Senecio jacobala), crizanteme, galbenele sau margarete.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de siminoc, optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual, studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism. In plus, trebuie sa tineti cont de faptul ca in cazul tratamentelor pe baza de plante medicinale, respectarea cu strictele a dozelor recomandate este vitala.