Talpa gastii


Autor: george

Alte denumiri ale talpii gastii

Leonuri cardiacae herba, Leonurus, Leonurus artemisia, Leonurus cardiaca, Leonurus cardica sau Leonurus japonicus.

Ce este talpa gastii ?

Talpa gastii este o planta ale carei parti (cu exceptia radacinii) sunt folosite pentru pregatirea unor produse medicamentoase.

Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta talpii gastii in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • afectiuni cardiace (cresterea ritmului cardiac, sau artimiei), hipertiroidism, mancarimi, zona zoster, flatulenta, lipsa menstruatiei ( amenoree).

Care este modul de actiune al talpii gastii ?

Anumite substante continute de talpa gastii sunt eficiente pentru incetinirea ritmului cardiac si subtierea sangelui, precum si pentru imbunatatirea tonusului uterului si a gradului de vascularizare de la acest nivel.

Precautii in ceea ce priveste talpa gastii

Talpa gastii nu prezinta riscuri majore asupra organsimului uman. Cu toate acestea, in momentul in care se manifesta, efectele secundare includ diaree, iritatii stomacale, sangerari uterine, insomnii si reactii alergice. Contactul direct cu pielea duce la aparitia iritatiilor si la cresterea sensibilitatii la razele solare.

ATENTIE: Talpa gastii interactioneaza cu medicamentele administrate pentru afectiunile cardiace.

Urmatoarele persoane trebuie sa evite talpa gastii:

  • femeile insarcinate sau cele care alapteaza;
  • femeile care se confrunta cu sangerari uterine sau sangerari intre menstruatii;
  • persoanele care in urmatoarele 14 zile vor suferi o interventie chirurgicala. Talpa gastii poate cauza o stare excesiva de somnolenta in combinatie cu medicamentele administrate in timpul si dupa interventia chirurgicala.

Interactiunea cu alte medicamente

  • Sedative (depresante ale SNC - sistemul nervos central.

Grad de interactinune: major, motiv pentru care aceasta combinatie este contraindicata.
Talpa gastii poate cauza stare de somnolenta si ameteala, efect similar sedativelor. Astfel, administrarea simultana a celor 2 tipuri de tratament poate duce la aparitia unei stari excesive de somnolenta.Anumite medicamente de acest gen contin clonazepam, lorazepam, fenobarbital, zolpidem.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de talpa gastii, optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual, studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism.