Teiul


Autor: george

Alte denumiri ale teiului

Floare de tei, flori uscate de tei, frunze uscate de tei, frunze de tei, lemn de tei, tei argintiu, Tila, Tilia argentea, Tilia cordata, Tilia europaea, Tiliae flos, Tiliae folium, Tilia grandifolia, Tiliae lignum, Tilia parvifolia, Tilia platyphyllos, Tilia rubra, Tilia tomentosa, Tilia ulmifolia sau Tilia vulgaris.

Ce este teiul ?

Teiul este un copac ale carui frunze, flori si lemn, uscate, sunt folosite pentru pregatirea unor medicamente.Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta teiului in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • tulburari de somn, dureri de cap (inclusiv migrene), incontinenta, hemoragii, piele iritata, inflamatii dureroase ale articulatiilor (reumatism), bronsita, tuse, spasme, retentie de lichide sau inducerea transpiratiei.

Care este modul de actiune al teiului ?

Teiul reduce cantitatea de mucus produsa la nivelul organismului, precum si la reducerea starilor de anxietate. Studiile de specialitate continua pentru a confirma aceste informatii.

Precautii in ceea ce priveste teiul

Administrat pe cale bucala teiul nu prezinta riscuri asupra organismului. Aplicat direct pe piele, insa, teiul duce la aparitia iritatiilor cutanate.

Urmatoarele persoane trebuie sa evite teiul:

  • femeile insarcinate sau cele care alapteaza;
  • persoanele diagnosticate cu afectiuni cardiace;

Interactiunea cu alte medicamente

  • Litiu

Grad de interactiune: moderat, motiv pentru care se recomanda atentie sporita in ceea ce priveste aceasta combinatie.
Teiul actioneaza asemeni medicamentelor diuretice, motiv pentru care capacitatea organismului de a absorbi litiul poate scadea. Acest lucru atrage dupa sine cresterea cantitatii de litiu din organism, fapt ce are ca rezultat anumite efecte secundare severe. Inainte de a incepe administrarea simultana a celor 2 forme de tratament este recomandat sa va adresati medicului specialist. Daca va fi cazul, doza zilnica de litiu va fi ajustata.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de tei, optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual, studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism.