Trandafirul craciunului


Autor: george
Imagini

Alte denumiri ale trandafirului craciunului

Helleborous niger sau trandafirul zapezii.

Ce este trandafirul craciunului?

Trandafirul craciunului este o planta din ale carei frunze, radacini si rizomi sunt pregatite unele produse medicamentoase. Nu confundati trandafirul craciunului (Helleborous niger) cu stigoaia (Veratrum album).

Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta trandafirului craciunului in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • senzatie de voma, infectii intestinale datorate viermilor, reglarea ciclului menstrual, infectii renale, raceala, constipatie, inducerea avortului in timpul sarcinii.

Care este modul de actiune al trandafirului craciunului?

Pana la momentul actual studiile de specialitate nu au relevat care este modul de actiune al trandafirului craciunului asupra organismului uman.

Precautii in ceea ce priveste trandafirul craciunului

Medicii specialisti avertizeaza in privinta faptului ca trandafirul craciunului nu este sigur pentru organismul uman intrucat contine substante similare digoxinului ce pot cauza ritm cardiac neregulat. In timpul sarcinii trandafirul craciunului poate cauza avort spontan.

Urmatoarele persoane trebuie sa evite trandafirul craciunului:

  • femeile insarcinate sau cele care alapteaza;
  • persoanele diagnosticate cu tulburari la nivelul tractului digestiv, inclusiv tulburari stomacale si tulburari intestinale;
  • persoanele diagnosticate cu afectiuni cardiace.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de trandafirul craciunului, optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual, studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism. In plus, trebuie sa tineti cont de faptul ca in cazul tratamentelor pe baza de plante medicinale, respectarea cu strictele a dozelor recomandate este vitala.