Tribulus Terrestris


Autor: george

Alte denumiri ale plantei Tribulus Terrestris

Tribulis Terrestris sau Tribulus.

Ce este Tribulus Terrestris ?

Tribulus Terrestris este o planta ale carei fructe, acoperite cu spini, sunt folosite pentru pregatirea unor produse medicamentoase.

Exista posibilitatea ca planta Tribulus Terrestris sa nu fie eficienta pentru:

  • imbunatatirea performantelor atletice.

Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta plantei Tribulus Terrestris in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • dureri in piept (angina), dermatita atopica (eczeme), probleme legate de erectie, anemie, cancer, tuse, gaze intestinale ( flatulenta).

Care este modul de actiune al plantei Tribulus Terrestris ?

Planta Tribulus Terrestris contine anumite substante chimice care au capacitatea de a intensifica nivelul unor hormoni la animale. Cu toate acestea, studiile de specialitate au demonstrat ca Tribulus Terrestris nu este eficienta si pentru cresterea nivelului de hormoni masculini (testosteron) la barbati.

Precautii in ceea ce priveste planta Tribulus Terrestris

Administrata pe cale orala, pentru perioade scurte de timp, planta Tribulus Terrestris nu prezinta riscuri majore asupra organismului uman.

Urmatoarele persoane trebuie sa evite planta Tribulus Terrestris:

  • femeile insarcinate sau cele care alapteaza;
  • persoanele diagnosticate cu afectiuni ale prostatei sau cancer de prostata;
  • persoanele care in urmatoarele 14 zile vor suferi o interventie chirurgicala.

Interactiunea cu alte medicamente

1. Litiu
Grad de interactiune: moderat, motiv pentru care medicii specialisti recomanda atentie sporita in privinta acestei combinatii.
Tribulus Terrestris detine efecte diuretice asupra organismului. In consecinta, exista riscul ca organismul sa nu mai poata elimina in mod eficient litiul, fapt ce poate duce la aparitia unor efecte secundare severe. Pentru a preveni aceasta situatie este necesar sa va adresati medicului specialist, iar daca este cazul doza de litiu va fi modificata.

2. Medicamente antidiabetice
Grad de interactiune: moderat, motiv pentru care medicii specialisti recomanda atentie sporita in ceea ce priveste aceasta combinatie.
Tribulus Terrestris are capacitatea de a scadea nivelul de zahar din sange, efect similar medicamentelor antidiabetice. Astfel, administrarea simultana a celor 2 forme de tratament poate duce la scaderea nivelului de zahar din sange mult sub nivelul normal, conditie medicala ce poarta denumirea de hipoglicemie.Anumite medicamente de acest gen contin glimepirid, gliburid, insulina, pioglitazon, rosiglitazona, clorpropamid, glipizid, tolbutamid, etc.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de Tribulus Terrestris, optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual, studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism. In plus, trebuie sa tineti cont de faptul ca in cazul tratamentelor pe baza de plante medicinale, respectarea cu strictele a dozelor recomandate este vitala.

Comentarii

Buna ziua.As dori sa folosesc Tribulus pt. crestere in masa musculara .Crede-ti ca va avea vreun efect(la doza de 2 g pe zi)?Multumesc anticipat.