Uleiul din arbore de ceai


Autor: george

Alte denumiri ale uleiului de arbore de ceai

Melaleuca alternifolia sau ulei esential de arbore de ceai.

Ce este uleiul de arbore de ceai ?

Acest tip de ulei este extras din frunzele arborelui de ceai. Specialistii folosesc uleiul de arbore de ceai pentru pregatirea unor produse medicamentoase.

Uleiul de arbore de ceai este eficient pentru:

Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta uleiului de arbore de ceai in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • piciorul atletului (Tinea pedis);
  • infectii fungice la nivelul unghiilor (onicomicoze);
  • forme blande si moderate ale acneei.
  • herpes labialis, paduchi, raie, dermatofitoza, zgarieturi, arsuri, muscaturi si intepaturi de insecte, abces, infectii vaginale, bucale si auriculare, amigdalita, tuse, congestie, reactii alergice la nivelul pielii, produse de contactul cu nichelul.

Care este modul de actiune al uleiului de arbore de ceai ?

Substantele continute de uleiul de arbore de ceai au capacitatea de a combate anumite bacterii si fungi, precum si de a reduce reactiile alergice manifestate la nivelul pielii.

Precautii in ceea ce priveste uleiul de arbore de ceai

Aplicat la nivelul pielii, uleiul de arbore de ceai este sigur pentru majoritatea oamenilor. Exista insa situatii cand tratamentul topic pe baza de ulei de arbore de ceai poate cauza iritatii si inflamatii la nivelul pielii, iar in cazul tratamentului pentru acnee poate cauza uscarea pielii, mancarimi, intepaturi, senzatie de arsura si inrosirea pielii.

ATENTIE: Aplicarea cutanata a produselor pe baza de ulei de arbore de ceai si ulei de levantica este contraindicata in cazul baietilor care nu au atins varsta pubertatii. Aceste produse pot afecta dezvoltarea hormonala normala, fapt ce creste riscul de dezvoltare a sanilor, conditie medicala denumita ginecomastie. Siguranta administrarii acestor produse in cazul fetelor prepubescente nu a fost stabilita pana la momentul actual.

Administrat pe cale orala, uleiul dinarbore de ceai nu este sigura pentru organismul uman. Mai mult decat atat, medicii specialisti sustin ca uleiurile esentiale nediluate nu trebuie administrate NICIODATA pe cale orala, ca urmare a riscului de aparitie a efectelor secundare severe. Utilizarea uleiului de arbore de ceai pe cale orala poate cauza stare de confuzie, incapacitatea de a merge, instabilitate, iritatii si coma.

Doze recomandate

Administrarea uleiului de arbore de ceai se face, dupa cum urmeaza:

Uz cutanat:

  • Pentru infectii fungice la nivelul unghiilor (onicomicoze): solutie 100% de ulei de arbore de ceai aplicata de 2 ori pe zi, timp de 6 luni.
  • Pentru piciorul atletului (tinea pedis): solutie 25% sau 50% de ulei de arbore de ceai, aplicata de 2 ori pe zi timp de 1 luna. Deasemenea in aceasta situatie a fost utilizata o crema cu 10% ulei de arbore de ceai, aplicata de 2 ori pe zi, timp de 1 luna.
  • Pentru acnee: gel cu 5% ulei de arbore de ceai, aplicat zilnic.

Comentarii

Fetita mea are mereu probleme cu intepaturile de insecte: se irita foarte tare si o mananca ingrozitor pielea. Am cautat mereu remedii cat mai naturale pentru ca nu vreau sa folosesc produse cu ingrediente chimice pe corpul copilului meu. Mi s-a parut interesant cand am citit despre uleiul 100% pur din arbore de ceai(tea tree oil) de la Thursday Plantation si m-am hotarat sa-l incerc. Este exceptional! Este foarte bine tolerat de pielea fetitei mele si actioneaza ca un foarte bun antiseptic. L-am folosit si eu si sotul meu si suntem foarte incantati de el. Folosim o cantitate foarte mica si masam usor zona cu probleme: cu intepaturi sau zgariata. Rana se cicatrizeaza imediat si pielea nu se mai irita. Este foarte bun de luat in concedii, inlocuieste multe componente din mini trusa de prim-ajutor a unei familii