Uleiul din seminte de in


Autor: george

Alte denumiri ale uleiului din seminte de in

Acid alfa-linoleic, ulei din seminte de in maronii, ulei din seminte de in aurii, Linum crepitans, Linum humile, Linum usitatissimum sau acid gras omega-3.

Ce este uleiul din seminte de in ?

Acest tip de ulei este pregatit din semintele plantei Linum usitatissimum. Specialistii folosesc uleiul din seminte de in pentru pregatirea unor produse medicamentoase.

Uleiul din seminte de in este eficient pentru:

  • artrita reumatoida.
  • Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta uleiului din seminte de in in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:
  • constipatie, cancer, anxietate, afectiuni ale prostatei, afectiuni vaginale, scadere in greutate, ADHD, nivel crescut de colesterol si prevenirea infarctului.

Care este modul de actiune al uleiului din seminite de in ?

Uleiul din seminte de in este o sursa bogata in acizi grasi polinesaturati, asa cum este acidul alfa-linoleic, extrem de eficient pentru ameliorarea inflamatiilor.

Precautii in ceea ce priveste semintele de in

Administrat in cantitati folosite in scopuri culinare, uleiul din seminte de in este sigur pentru organismul uman. In ceea ce priveste folosirea aceastui produs in scopuri medicinale, expertii recomanda ca tratamentul sa nu depaseasca o perioada de 3 luni. De asemenea dozele mai mari de 30g pe zi pot cauza diaree.Exista situatii in care uleiul din seminte de in cauzeaza reactii alergice, conditie medicala intalnita si la persoanele implicate in procesul de fabricare al acestui produs.

Urmatoarele persoane trebuie sa evite uleiul din seminte de in:

  • femeile insarcinate sau cele care alapteaza;
  • persoanele diagnosticate cu afectiuni care cresc riscul de aparitie a hemoragiilor;
  • persoanele care in urmatoarele 14 zile vor suferi o interventie chirurgicala. Acest produs poate creste riscul de aparitie a hemoragiilor.

Interactiunea cu alte medicamente

1. Medicamente care incetinesc procesul de coagulare a sangelui (medicamente anticoagulante/ medicamente antitrombocite)
Grad de interactiune: moderat, motiv pentru care medicii specialisti recomanda multa atentie in privinta acestei combinatii.
Uleiul din seminte de in detine capacitatea de a incetini procesul de coagulare a sangelui, actiune similara acestui tip de medicamente. In consecinta, este recomandat sa evitati administrarea simultana a acestor 2 feluri de tratament, in caz contrar existand riscul de aparitie a vanatailor sau chiar hemoragiilor.Anumite medicamente de acest tip contin aspirina, clopidogrel, diclofenac, ibuprofen, naproxen, dalteparina, enoxaparina, heparina, warfarina, etc.

2. Medicamente pentru hipertensiune arteriala (medicamente antihipertensive)
Gradul de interactiune: moderat, motiv pentru care medicii specialisti recomanda atentie sporita in ceea ce priveste aceasta combinatie.
Uleiul din seminte de in are capacitatea de a creste tensiunea arteriala, motiv pentru care efectul medicamentelor antihipertensive poate fi diminuat.
Anumite medicamente de acest gen includ captopril, enalapril, losartan, valsartan, diltiazem, amlodipin, hidroclorotiazida, furosemid, etc.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de ulei din seminte de in, optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, starea generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual, studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism.