Untul pamantului


Autor: george
Imagini

Alte denumiri ale untului pamantului

Tamus communis

Ce este untul pamantului?

Untul pamantului este o planta ale carei radacini sunt folosite pentru pregatirea unor produse medicamentoase.

Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta untului pamantului in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • afectiuni cutanate, vanatai, intinderi, rupturi musculare, guta, dureri asemanatoare artritei, alopecia (caderea parului), imbunatatirea fluxului sanguin la nivelul scalpului sau inducerea starii de voma.

Care este modul de actiune al untului pamantului?

Radacina plantei untul pamantului are capacitatea de a stimula terminatiile nervoase cu ajutorul unor substante care patrund la nivelul pielii asemeni unor cristale.

Precautii in ceea ce priveste untul pamantului

Aplicarea untului pamantului direct la nivelul pielii nu este sigura intrucat aceasta planta poate cauza iritatii cutanate severe, inflamatii sau pustule.

Administrata pe cale orala, aceasta planta duce la aparitia iritatiilor stomacale, iritatiilor intestinale severe, atacurilor de apoplexie, insuficientei renale si la inflamarea grava a cailor respiratorii.

Femeile insarcinate sau cele care alapteaza trebuie sa evite untul pamantului.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de untul pamantului, optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual, studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism. In plus, trebuie sa tineti cont de faptul ca in cazul tratamentelor pe baza de plante medicinale, respectarea cu strictele a dozelor recomandate este vitala.