Veratrum viride


Autor: george
Imagini

Alte denumiri ale plantei veratrum viride

In prezent in limba romana nu exista alte denumiri ale acestei plante.

Ce este veratrum viride?

Veratrum viride este o planta din ale carei radacini si bulbi sunt pregatite unor produse medicamentoase.

Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta plantei veratrum viride in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • epilepsie, spasme, retentie de apa, stare de nervozitate, febra sau hipertensiune arteriala.

Care este modul de actiune al plantei veratrum viride?

Planta veratrum viride contine anumite substante ce au capacitatea de a reduce nivelul tensiunii arteriala si de a incetini ritmul cardiac, detinand in acelasi timp efecte sedative asupra organismului.

Precautii in ceea ce priveste planta veratrum viride

Medicii specialisti avertizeaza in privinta faptului ca planta veratrum viride nu este sigura pentru organismul uman intrucat exista riscul de aparitie a unor efecte secundare ca iritatii la nivelul cavitatii bucale si a gatului sau incetinirea ritmului cardiac.

Dozele mari de veratrum viride pot duce la aparitia senzatiei de voma, varsaturilor, diareei, dificultatii de inghitire, afectiunilor nervoase, orbirii, paraliziei, dificultatii respiratorii si chiar a decesului.

Urmatoarele persoane trebuie sa evite planta veratrum viride:

  • femeile insarcinate sau cele care alapteaza;
  • persoanele diagnosticate cu afectiuni cardiace, afectiuni stomacale sau afectiuni intestinale.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de veratrum viride, optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual, studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism. In plus, trebuie sa tineti cont de faptul ca in cazul tratamentelor pe baza de plante medicinale, respectarea cu strictele a dozelor recomandate este vitala.