Viburnum prunifolium


Autor: george

Alte denumiri ale plantei Viburnum prunifolium

Viburnum, Viburnum lentago, Viburnum prunifolium, Viburnum rufidulum.

Ce este Viburnum prunifolium ?

Viburnum prunifolium este o planta originara din sud-estul Americii de Nord, inrudita cu calinul (Viburnum opulus). Specialistii folosesc radacinile si extractul pentru pregatirea anumitor medicamente.

Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta plantei Viburnum prunifolium in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • diaree, prevenirea avortului spontan, astm, crampe menstruale, spasme uterine specifice perioadei dupa nasterea copilului, sau actiunea diuretica a acestei plante.

Care este modul de actiune al plantei Viburnum prunifolium ?

Conform studiilor de specialitate, Viburnum prunifolium contine anumite substante chimice care detin capacitatea de a relaxa muschii uterini.

Precautii in ceea ce priveste planta Viburnum prunifolium

In general administrarea medicamentelor pe baza de Viburnum prunifolium nu prezinta riscuri majore asupra sanatatii organismului. Cu toate acestea studiile de specialitate nu au reusit sa determine pana in momentul actual care sunt efectele secundare produse de aceasta planta.

Urmatoarele persoane trebuie sa evite administrarea de Viburnum prunifolium:

  • femeile insarcinate sau cele care alapteaza;
  • persoanele alergice la aspirina;
  • persoanele diagnosticate cu calculi renali (pietre la rinichi).

Doze recomandate

Doza optima de Viburnum prunifolium depinde de anumiti factori precum varsta sau starea generala de sanatate a persoanei in cauza. De asemenea, medicii specialisti nu au reusit stabilirea unei doze zilnice, sigure pentru organismul uman.