Virnant


Autor: george
Imagini

Alte denumiri ale virnatului

Ruta graveolens, Rutae folium, Rutae herba sau Ruta graveolens.

Ce este virnatul?

Virnatul este o planta ale carei parti,cu exceptia radacinii,sunt utilizate pentru pregatirea unor produse medicamentoase. Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta virnatului in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • tulburari menstruale, indigestie, palpitatii cardiace, senzatie de nervozitate, febra, diaree, afectiuni respiratorii, scleroza multipla, paralizia Bell ( paralizie faciala periferica), artrita, intinderi, dureri de urechi, dureri de dinti, negi sau dureri de cap.

Care este modul de actiune al virnatului?

Virnatul contine anumite substante eficiente pentru reducerea inflamatiilor si a contractiilor musculare.

Precautii in ceea ce priveste virnatul

Administrat in cantitati folosite in scopuri culinare, virnatul nu prezinta riscuri asupra organismului uman. Exista insa situatii cand aceasta planta poate cauza efecte secundare precum iritatii stomacale, modificari ale starii de spirit, tulburari de somn, senzatie de ameteala, spasme, tulburari cutanate, sensibilitate la razele solare, afectiuni renale si afectiuni hepatice.

Urmatoarele persoane trebuie sa evite virnatul:

  • femeile insarcinate sau cele care alapteaza;
  • persoanele diagnosticate cu afectiuni hepatice, afectiuni renale, afectiuni stomacale, afectiuni intestinale sau afectiuni ale tractului urinar.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de virnat, optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual, studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism. In plus, trebuie sa tineti cont de faptul ca in cazul tratamentelor pe baza de plante medicinale, respectarea cu strictele a dozelor recomandate este vitala.