Acordarea primului ajutor in cazul intepaturilor de insecte


Autor: george
Imagini

Fiecare dintre noi a fost cu siguranta intepat de o anumita insecta macar o data in viata. Si chiar daca cei mai multi dintre noi nu manifesta reactii severe in urma acestor intepaturi, este bine sa cunoastem masurile ce trebuie luate in astfel de situatii.

Acordarea primului ajutor acasa

In ceea ce priveste tratamentul ce trebuie administrat in cazul persoanelor intepate de insecte, acesta depinde foarte mult de reactia fiecarui organism:

  • daca este vorba doar de o mica durere si inrosire a zonei unde a fost introdus acul tot ceea ce trebuie sa faceti este sa curatati bine zona cu apa si sapun pentru a inlatura resturile lasate de unele insecte precum tantatii;
  • aplicati gheata;
  • este necesar sa nu va scarpinati, evitand in acest fel lezarea pielii si implicit aparitia unei infectii;
  • in privinta tratamentului local, medicii specialisti recomanda folosirea antihistaminelor, precum difenhidramina, fie sub forma de pastile, fie ub forma de crema, precum si un unguent pe baza de calamina;
  • in cazul persoanelor care au prezentat in trecut reactii alergice severe in urma intepaturilor de insecte este bine sa urmeze un tratament complet pentru prevenirea socului anafilactic, precum injectiile cu epinefrina, bandaje de compresie sau antihistamine. Atentie insa ca acest tratament sa fie urmat conform indicatiilor medicului specialist.
Bibliografie

http://firstaid.webmd.com/insect-bites-treatment