Primul ajutor in cazul intoxicatiei alcoolice


Autor: george

Tratament medical

In ceea ce priveste tratamentul care trebuie administrat in cazul unei intoxicatii alcoolice, este foarte important sa constientizati faptul ca nu exista in prezent un tratament ce poate sa amelioreze simptomatologia manifestata in acest caz. Prin urmare, este foarte important ca in astfel de situatii sa va adresati imediat personalului medical (numarul de urgenta este 112), care in functie de severitatea intoxicatiei alcoolice tratamentul poate varia dupa cum urmeaza:

  • administrare intravenoasa de fluide si complex vitaminic B astfel incat sa poata fi evitata deshidratarea organismului pe de o parte, precum si aparitia unei carente vitaminice, situatie in care exista riscul aparitiei unor leziuni cerebrale grave;
  • in cazul in care persoana respectiva se afla in delirium de intoxicatie alcoolica sau chiar coma medicii specialisti vor dispune intubarea pacientului, datorita riscului crescut de asfixiere brusca, precum si de a preveni voma sa ajunga pana la plamani. Procesul de intubare presupune introducerea unui tub flexibil la nivelul traheei (exact sub corzile vocale), tub care va fi ulterior atasat unei masini speciale. De asemenea la unul dintre capete tubul este prevazut cu un mic balon in forma de gogoasa ce va fi umflat pe de o parte pentru a pentru a preveni aerul sa ajunga la nivelul gurii in loc sa mearga direct spre plamani, iar pe de alta parte pentru a preveni voma sa ajunga la nivelul acestor organe.

Continuarea tratamentului

Desi in mod normal recupararea pacientilor diagnosticati cu intoxicatie alcoolica recuperarea se face cu succes, de cele mai multe ori personalul medical de specialitate decide ca persoana in cauza sa ramana sub supraveghere medicala. Astfel specialistii au ocazia sa tina sub observatie pacientul pana in momentul in care concentratia de alcool in sange scade sub valoarea de 100mg/dL. Astfel, in mod normal ficatul are capacitatea de a metaboliza o cantitate de 10 grame de etanol/ora, ceea ce inseamna ca scaderea cantitratiei de alcool cu 20mg/dL la fiecare 60 de minute. Prin urmare pentru a putea calcula perioada de timp in care un pacient va putea merge acasa, este necesar sa aplicati urmatoarea formula: (CAS-100)/20. De exemplu, daca in cazul unei persoane cantitatea de alcool in sange este de 280, aplicand formula de mai sus rezulta ca timpul estimat de externare a pacinetului va fi de 9 ore. In anumite situatii pacientul poate fi consultat de un asistent social astfel incat acesta sa poata recomanda un program specializat pentru dexintoxicare.

Bibliografie

http://firstaid.webmd.com/alcohol-intoxication-treatment