Primul ajutor in cazul sangerarilor vaginale


Autor: george

Acordarea primului ajutor acasa

In cazul in care va confruntati cu o situatie de acest gen este foarte important ca mai intai sa va asigurati ca hemoragia se manifesta la nivel vaginal si nu provine din urina sau de la nivelul anuslui. Pentru aceasta puteti sa introduceti un tampon in cavitatea vaginala care sa va confirme ca hemoragia provine de la nivelul cervixului, al uterului sau al vaginului. Pasii pe care trebuie sa ii urmati sunt extrem de simpli, dupa cum urmeaza:

  • daca sangerarea este abundenta este recomandat sa va odihniti in pat;
  • incercati sa tineti o evidenta a numarului de absorbante sau tampoane utilizate zilnic. Aceasta informatie este extrem de folositoare medicului specialist pentru a determina abundenta sangerarilor;
  • evitati in aceasta perioada orice fel de tratament pe baza de aspirina deoarece acest medicament nu va face decat sa prelungeasca perioada de vindecare.

Tratament medical

La fel ca in cazul altor conditii medicale, tratamentul administrat pentru sangerari vaginale difera in functie de cauza care a dus la aceasta manifestare, dupa cum urmeaza:

  • in cazul hemoragie uterine disfunctionale de cele mai multe ori medicul ginecolog va decide prescrierea unui tratament hormonal, precum cel pe baza de pastile anticonceptionale care au capacitatea de a regla ciclul mentrual;
  • in mod normal medicii ginecologi opteaza pentru acest tip de tratament ca prima faza a programului de vindecare;
  • al doilea pas al organismului estre identificarea altor posibile cauze ce au contribuit la aparitia sangerarilor vaginale.
Bibliografie

http://firstaid.webmd.com/vaginal-bleeding-treatment