Termen cautat

Remedii naturiste pentru afte


Autor: george

Aftele sau ulcerul aftos sunt ulceratii formate la nivelul mucoaselor membranare ale cavitatii bucale si zonei genitale. Cu alte cuvinte aftele reprezinta o singura ulceratie sau ulceratii multiple, caracterizate de episoade recurente. Cel mai comun tip de afte este ulcerul aftos minor recurent sau stomatita aftoasa recurenta.

Cauzele, incidenta si factorii de risc ai aftelor

Cu toate ca pana in prezent nu s-a putut stabili care este cu exactitate cauza aparitie aftelor, specialistii sustin ca exista cativa factori de risc, dupa cum urmeaza:

  • carenta de fier;

  • stres emotional si incapacitatea pacientului de a se odihni;

  • anumite mancaruri printre care si ciocolata;

  • carenta de vitamina B;

  • substantele de curatare continute de pasta de dinti;

  • factori genetici: aproximativ 40% dintre persoanele care se confrunta cu aceasta conditie medicala, regasesc in istoricul medical al familiei diagnosticul de ulcer aftos.

Simptomele aftelor

In fazele incipiente, aftele se manifesta de cele mai multe printr-o senzatie de arsura si intepaturi la nivelul zonei afectate. Aceste simptome sunt urmate de aparitia unei pete rosii, care va evolua intr-un final spre o ulceratie. Aceasta ulceratie are de cele mai multe ori diamentrul de 1cm, insa exista situatii cand dimensiunile pot fi si mai mari. Aspectul aftelor este rosu la baza, fiind acoperite de o cojita galbena. Ciclul normal al acestei conditii medicale se incadreaza intr-un interval de 7-14 zile.

Remedii pregatite acasa pentru afte

Evitati pasta de dinti si apa de gura pe baza de lauril sulfat de sodiu.

Amestecati o cantitate egala de lapte de magneziu cu difenhidramina. Clatiti zona afectata de afte apoi scuipati aceste amestec. Repetati procedura de 4-6 ori pe zi.

Evitati contactul direct cu persoane care prezinta afte.

Imbunatatiti-va stilul alimentar si asigurati-va ca organismul dumneavoastra primeste cantitatea optima de vitamine si minerale.

Consumati in aceasta perioada iaurt natural (culturi de lactobacillus acidophilus).

Consumati in aceasta perioada ceai de capsuni. Aceste fructe contin o cantitate mare de flovonoizi.

Mentineti o igiena personala riguroasa.

Folositi apa de gura pe baza de trandafir salbatic. Acest remediu nu numai ca grabeste procesul de vindecare a ulcerelor aftoase, ci si amelioreaza senzatia dureroasa.