Termen cautat

Remedii naturiste pentru amnezie


Autor: george

Amnezia este o conditie medicala manifestata prin pierderea partiala sau totala a memoriei. Pierderea totala a memoriei este extrem de rara, intrucat nici una din functiile intelectuale si cognitive nu se poate realiza fara ajutorul memoriei.

Cauzele amneziei

Principala cauza a ameneziei este reprezentata de aparitia unor leziuni ale celulelor cerebrale, avand drept cauza directa unele boli si afectiuni si drept cauza indirecta circulatia sanguina defectuoasa la acest nivel. Deteriorarea memoriei este rezultatul unei activitati intelectuale reduse sau a unor slabiciuni manifestate la nivelul creierului. Cu toate acestea, de cele mai multe ori cauzele amneziei sunt de natura psihologica. Astfel, amnezia poate fi rezultatul direct al nevrozei anxioase, conditie medicala manifestata prin concentrarea atentiei exclusiv pe propriile probleme. De asemenea, pierderea temporara a memoriei poate fi cauzata de anumite leziuni cerebrale.

Simptomele amneziei

Aceasta conditie medicala se manifesta cel mai adesea sub forma amneziei verbale. In aceasta situatie pacientul tinde sa uite nume sau cuvinte. O alta forma de amnezie este cea temporara, manifestata prin incapacitatea pacientului de a-si aminti propria identitate inclusiv numele, varsta, membrii familiei sau orice episod din trecutul sau. In cazul deteriorarii memoriei ca urmare a unei activitati intelectuale reduse pacientul se poate confrunta cu dureri de cap blande, intoleranta la zgomot si incapacitatea de a se concentra.

Tipuri de amnezie:

 • amnezie retrograda;

 • psihoza Wernike-Korsakoff;

 • amnezie infantila;

 • amnezie isterica (pierderea memoriei emotionale).

Remedii pregatite acasa pentru amnezie

Cele mai utile remedii pentru amnezie sunt urmatoarele:

 1. Unul dintre cele mai eficiente remedii naturiste in cazul pierderii sau deteriorarii memoriei este rozmarinul, cunoscut sub denumirea stiintifica de Romarinus officinalis. In antichitate grecii si romanii distilau florile acestei plante, apoi inhalau vaporii pentru alungarea gandurilor rele si limpezirea memoriei. In prezent rozmarinul este recomandat ca antidot pentru oboseala psihica si uitare. Pentru aceasta insa este recomandata administrarea a unei cesti de ceai de rozmarin o data sau de 2 ori pe zi.
 2. O alta planta benefica pentru tratarea amneziei este Bacopa scrophulariaceae. Amestecati intr-un pahar de apa 7g din aceasta planta, alaturi de 7 migdale si 1/2 gram de piper. Strecurati amestecul rezultat si indulciti-l cu 25g de zahar. Consumati aceasta bautura timp de 2 saptamani, dimineata pe stomacul gol.

 3. Beti zilnic ceai de salvie. Aceasta planta are capacitatea de a imbunatati memoria, de a trata amnezia, actionand in acelasi timp asupra cortexului, tratand epuizarea mentala si imbunatatind capacitatea de concentrare.

 4. Lasati intr-un pahar cu apa 10-12 migdale pana a doua zi (indepartati invelisul exterior in prealabil). Dimineata pasati migdalele pana cand obtineti o pasta fina. Aceste remediu poate fi administrat si in combinatie cu 1 lingurita de unt. Deasemenea utilizati 10-15 picaturi nazale de ulei de migdale, dimineata si seara. Aceasta planta amelioreaza pierderile de memorie cauzate de activitate intelectuala redusa, mentine vitalitatea cerebrala si trateaza manifestarile tulburarilor nervoase.

 5. Consumati zilnic aproximativ 20g de nuci in combinatie cu 10g de smochine sau stafide.

 6. Consumati zilnic 1 mar impreuna cu 1 lingurita de miere de albine si 1 ceasca de lapte. Merele reprezinta un remediu eficient in ceea ce priveste amenzia. Astfel, substantele nutritive continute de mere, asa cum sunt vitamina B, fosfor si potasiu au capacitatea de a stimula procesul de sinteza al acidului glutamic. Mai mult decat atat merele detin efecte tonice si energizante asupra sistemului nervos.

 7. Amestecati 3g de seminte de chimen negru cu 2 lingurite de miere de albine pura. Consumati acest amestec dimineata, pe stomacul gol.

 8. Amestecati 2 seminte de piper negru macinat fin, cu 1 lingurita de miere de albine pura. Consumati acest amestec de 2 ori pe zi, dimineata si seara.