Termen cautat

Remedii naturiste pentru anorexie


Autor: george

Anorexia este o conditie medicala manifestata prin pierderea poftei de mancare, ca urmare a tulburarilor digestive si a oricarei alte boli ce duce la stare generala de slabiciune. Cu alte cuvinte, aceasta conditie medicala se manifesta ca urmare a incetarii activitatii stomacale si, implicit a secretiei de suc gastric.

Cauzele anorexiei

De cele mai multe ori anorexia se datoreaza unei alimentatii defectuoase si a traiului sedentar. Stresul, datorat grijilor de zi cu zi, tulburarilor emotionale, conditiilor de munca dificile si tulburarilor nervoase, este la randul sau una dintre cauzele ce duce la aparitia anorexiei. De asemenea, orice conditie medicala care afecteaza organismul constituie un factor de risc in ceea ce priveste anorexia.

Simptomele anorexiei

Persoanele care se confrunta cu aceasta conditie medicala refuza sa manance si sufera de insomnii. Intr-un final starea de epuizare devine atat de severa incat poate pune in pericol viata pacientului.

Remedii pregatite acasa pentru anorexie

Tratament pe baza de portocale
Consumati 1-2 portocale in fiecare zi. Aceste fructe stimuleaza producerea sucurilor digestive, imbunatatind in acest fel digestia si pofta de mancare.

Tratament pe baza de struguri verzi
Stoarceti zeama de la cativa struguri verzi si adaugati-o in momentul in care framantati tortilla de grau. Acest tip de tortilla trebuie consumat zilnic, timp de 2-3 saptamani. Acest remediu tonifiaza stomacul si creste pofta de mancare.

Tratament pe baza de lime
Amestecati o lingurita de zeama de lime cu o cantitate egala de zeama de ghimbir si sare grunjoasa. Lasati acest amestec la soare timp de 3 zile. Consumati 1 lingurita din acest amestec dupa fiecare masa pentru tonifierea stomacului si cresterea poftei de mancare.

Tratament pe baza de mere
Merele la randul lor reprezinta un remediu natural eficient in ceea ce priveste anorexia. Aceste fruncte stimuleaza producerea de pepsina, una dintre cele mai importante enzime digestive.

Tratament pe baza de usturoi
Fierbeti 3-4 catei de usturoi intr-o cana cu apa, apoi adaugati zeama de la 1/2 de lamaie. Consumati acest amestec de 2 ori pe zi. Usturoiul detine capacitatea de a tonifia sistemul digestiv si de a creste pofta de mancare.

Tratament pe baza de ghimbir
Radeti aproximativ 5g de ghimbir, adaugati sare si mancati continutul rezultat o data pe zi. Ghimbirul ajuta la recapatarea poftei de mancare.

Dieta pentru anorexie

Singura metoda eficienta de a trata anorexia este curatarea completa a tractului digestiv, pas urmat de un regim alimentar sanatos, precum si de un stil de viata echilibrat. Astfel, pentru inceput pacientul trebuie sa tina o perioada de 3-5 zile de post cu suc de portocale si apa. Pentru aceasta este necesara adminsitrarea sucului unei portocale stoarse intr-un pahar cu apa, o data la 2 ore incepand cu ora 8 dimineata si pana la ora 8 seara. In aeasta perioada pacientul nu trebuie sa manance sau sa bea altceva, in caz contrar efectele benefice ale postului vor fi anulate. Daca organismul pacientului nu tolereaza sucul de portocale, acesta poate fi inlocuit doar de apa sau de 1/2 pahar suc de morcovi, amestecat cu o cantitate egala de apa.

Dieta bazata in exclusivitate pe fructe
Dupa incheierea perioadei de post, urmeaza o perioada de inca 5 zile in care pacientul va urma o dieta bazata in exclusivitate pe fructe ca mere, pere, struguri, grapefruit, portocale, piersici si pepene. Mesele in aceasta situatie trebuie servite la un interval de 5 ore.

Dieta restransa cu legume gatite si suc de fructe
Timp de 10 zile pacientul trebuie sa consume legume gatite, usor de digerat, sucuri de fructe si zer.

In perioada de 3-5 zile de post este necesara curatarea intestinelor in fiecare zi cu ajutorul unei clisme cu apa calda. In acest fel, substantele toxice de la nivelul organismului vor fi eliminate.

Aplicati o punga cu gheata la nivelul stomacului cu o jumatate de ora inainte de masa. De asemenea, efectuati bai reci la picioare o data sau de 2 ori pe zi.

O alta metoda benefica pentru tratarea anorexiei este realizarea bailor reci si petrecerea unei perioade cat mai mari de timp in aer liber.