Termen cautat

Remedii naturiste pentru cerumen sau dopurile de ceara din urechi


Autor: george

Cerumentul reprezinta o acumulare ceroasa cu rolul de a preveni patrunderea prafului si a altor corpuri straine la nivelul urechii. Desi curatarea zilnica a urechilor este o metoda eficienta de a mentine nivelul normal al materiei ceroase, exista situatii cand aceasta este produsa in exces, formandu-se ceea ce este cunoscut in termeni populare drept dop de ceara. In aceasta situatie cerumenul blocheaza canalul extern al urechii, fapt ce cauzeaza durere, senzatie de tiuit permanent in urechi (tinitus), iar in cazuri extreme senzatie de tuse si chiar pierderea auzului.

Simptomele cerumenului

Acumularea materiei ceroase in exces la nivelul urechii are urmatoarele manifestari clinice:

  • pierderea partiala a auzului, manifestare ce poate avea un decurs progresiv;

  • tinitus (tiuit continuu in ureche);

  • durere de urechi;

  • senzatia ca urechea este infundata.

Remedii pregatite acasa pentru cerumen

  1. Aplicati la nivelul urechii fie o maslina incalzita, fie ulei de masline incalzit. Administrati acest remediu timp de 2-3 nopti. Atat maslinele cat si uleiul de masline au rolul de a dizolva dopul de ceara. In plus pentru a indeparta resturile de ceara de la nivelul urechii este bine sa clatiti cu apa calduta.

  2. Amestecati 1 parte otet de mere, 1 parte apa si 2 parti peroxid. Incalziti aceasta solutie pana in momentul in care ajunge la temperatura corpului apoi aplicati cateva picaturi in fiecare ureche.

  3. Aplicati in mod regulat cateva picaturi de ulei pentru bebelusi in fiecare ureche.

ATENTIE: Nu incercati sa indepartati dopul de ceara folosind pensete, foarfece, clame sau alte obiecte ascutite intrucat exista riscul de perforare a timpanului. De asemenea, este recomandat sa va adresati medicului specialisti in cazul in care manifestarile cerumenului devin severe.

Comentarii

Radeam impreuna cu sotul meu  de cele scrise de d-voastra,in articolul despre conurile de ceara pt urechi.Nu de  altceva dar si noi ne-am prins ca era vorba de un fals remediu impotriva dopurilor de ceara din urechi. Aveti un simt al umorul foarte dezvoltat.:) Inainte de a recurge la ele am vrut sa aflam despre eficienta lor,pe youtube.Si ne-am prins rapid de ''figura'',asa ca nu le-am incercat.Dar ne-am amuzat enorm,in momentul in care am citit experienta du-voastra .:)

ATENTIE - SUB NICI O FORMA NU FOLOSITI CONURILE AURICULARE ... SUNT O MARE TEAPA SI PACALEALA

AM ARS CA UN HANDICAPAT CE SUNT  - 12 ..si .EVIDENT DEGEABA

In fiecare con se strangea ceara cam cat o guma de sters de la capatul unui creion si ma minunam ce multa ceara a iesit ..si am continuat si tot iesea ceara ...pana am realizat ca e ceva in neregula. Nu aveam cum sa ma o tona de ceara in ureche + faptul ca urechea era tot infindata si am apelat la prietenul google: in Canada sunt interzise, in State nu, dar iti atrag atentia ca nu functioneaza.

Apoi am recurs la metoda clasica   :

1. 2-3 picaturi de apa oxigenata pt inmuiere 

Pauza 2-3 min

2. inca 2-3 picaturi, iar pauza ... inca 2 picaturi

Apoi cu o siringa simpla de plastic apa calduta cu presiune la a patra incercare hopa a iesit dopul !

Succes! Daca aveti dureri de ureche - urgent la ORL nu incercati nimic - nici o metoda!