Termen cautat

Remedii naturiste pentru crampele musculare


Autor: bcristina

Crampele reprezinta contractii musculare dureroase, ce se pot manifesta in orice moment al zilei. Cu alte cuvinte, crampele sunt contractii involuntare ale muschilor, caracterizate de imposibilitatea de relaxare a zonei afectate.

Cauzele crampelor musculare

Crampele musculare sunt cauzate de urmatorii factori:

 • acvititate fizica sau exercitii fizice intense, insotite de transpiratie abundenta. In aceasta situatie crampele musculare se manifesta cu precadere in cazul in care pacientul desfasoara aceste activitati fizice intr-un spatiu calduros;

 • temperaturi foarte scazute;

 • folosirea frecventa a unor grupe musculare. De exemplu, crampele musculare pot aparea la nivelul mainilor si degetelor in cazul persoanelor care scriu mult in fiecare zi;

 • nivelul scazut de potasiu din organism, fapt ce duce la aparitia dezechilibrelor hormonale;

 • carenta de hesperina, bioflavoniod cunoscut si sub denumirea de vitamina P, gasit in organism in asociere cu vitamina C. Conform studiilor de specialitate, bioflavonoizii precum hesperina, citrina, rutina, flavonoide, catechina si quercitina, sunt esentiali pentru prevenirea crampelor musculare din timpul noptii;

 • deshidratare;

 • sarcina;

 • temperatura ridicata.

Simptomele crampelor musculare

Crampele musculare se manifesta simptomatic prin aparitia subita a unei dureri intense. De cele mai multe ori aceasta manifestare apare in urma efectuarii unor exercitii fizice intense in spatii calduroase, in timpul noptii, in cazul persoanelor care petrec mult timp pe scaun fara a schimba pozitia corpului, precum si in cazul femeilor insarcinate.

Remedii pregatite acasa pentru crampe musculare

 1. Masati usor zona afectata.

 2. Mentineti organismul hidratat. Pentru aceasta este necesar sa beti cat mai multa apa cu sare si zahar dupa depunerea unui efort fizic intens.

 3. In cazul in care crampele musculare se manifesta in timpul sarcinii este recomandat sa masati usor zona dureroasa.

 4. Amestecati 2 lingurite de otet de mere si 1 lingurita de miere de albine intr-un pahar cu apa. Otetul de mere este bogat in potasiu, motiv pentru care reprezinta un remediu ideal pentru crampele musculare.

 5. Beti in fiecare zi 8-10 pahare cu apa in fiecare zi.

 6. Aplicati cuburi de gheata la nivelul zonei dureroase pentru a reduce inflamatiile. Daca durerea este intensa folositi comprese calde.

 7. Consumati in fiecare zi ananas. Acest fruct contine bromelaina, o substanta eficienta pentru refacerea tesuturilor lezate.