Termen cautat

Remedii naturiste pentru decolorarea unghiilor


Autor: bcristina

Decolorarea unghiilor se manifesta in asociere cu infectia fungica ale unghiilor, conditie medicala cunoscuta in termeni medicali ca onicomicoza. Odata afectate, unghiile vor capata o culoare maro-galbuie si isi vor pierde rezistenta. Decolorarea unghiilor afecteaza deopotriva barbatii si femeile si se manifesta atat la nivelul unghiilor de la maini cat si la nivelul unghiilor de la picioare. Specialistii sustin insa ca decolorarea unghiilor afecteaza de cele mai multe ori unghiile de la picioare. Acest lucru se datoreaza incaltamintei prea stramte si a sosetelor din materiale sintetice.

Infectiile fungice care duc la decolorarea unghiilor, pot fi contactate in spatii umede si calde precum dusuri publice, toalete publice, piscine, saune, spauri, dar si prin folosirea obictelor intime si de igiena la comun. In primul stadiu de manifestare aceasta conditie medicala duce la aparitia unei pete mici de culoarea alba sau galbena sub unghie.

Remedii pregatite acasa pentru decolorarea unghiilor

  1. Exista un numar foarte mare de remedii naturiste eficiente pentru tratarea decolorarii unghiilor. Cu toate acestea trebuie aplicate pentru perioade indelungate de timp, de pana la cateva luni.

  2. Tineti picioarele in solutii antifungiuce, precum cele pe baza de peroxid de hidrogen, otet de mere sau otet alb sau apa sarata. Administrati aceste remedii de 2 ori pe zi pana la combaterea infectiei fungice.

  3. Masati unghia afectata cu un amestec de ulei de arbore de ceai si ulei de levantica. Uleiul de arbore de ceai detine proprietati antifungice in vreme ce uleiul de levantica are capacitatea de a combate senzatia de mancarime.

  4. Aplicati la nivelul unghiei o pasta din usturoi pisat.

  5. Administrati toate aceste remedii de 2 ori pe zi, si amintiti-va ca infectiile fungice ale unghiei nu sunt usor de combatut.

Prevenirea decolorarii unghiilor

  1. Mentineti picioarele uscate, intrucat umezeala stimuleaza dezvoltarea fungilor.

  2. Evitati incaltamintea inchisa si sosetele din materiale sintetice.

  3. Nu folositi lac de unghii pana cand infectia fungica nu este combatuta.

  4. Taiati unghiile in mod constant.

  5. Purtati sosete de bumbac intrucat acest material are capacitatea de a absorbi umezeala si transpiratia.