Termen cautat

Remedii naturiste pentru deshidroza


Autor: george

Deshidroza reprezinta o afectiune cutanata insotita de senzatie dureroasa si eruptie veziculoasa la nivelul memebrelor superioare si a membrelor inferioare.

Cauzele deshidrozei

Pana in prezent cauzele exacte ale deshidrozei nu au putut fi stabilite. Cu toate acestea, conform medicilor specialist multe dintre persoanele care se confrunta cu dermatita atopica sunt diagnosticate si cu deshidroza. In ceea ce priveste manifestarile acestei conditii medicale, specialistii avertizeaza ca desi stresul nu este una dintre cauzele deshidrozei, acesta poate creste gradul de severitate al manifestarilor simptomatice.

Factorii de risc in ceea ce priveste aparitia deshidrozei sunt expunerea la alergeni asa cum sunt quinolin, neomicina, cromat si nichel.

Simptomele deshidrozei

Una dintre cele mai comune manifestari clinice ale deshidrozei este aparitia unei eruptii cutanate la nivelul mainilor si a picioarelor. In cazul formelor severe ale deshidrozei, eruptia se poate intinde si la nivelul palmelor, intre degetele de la maini sau spre calcaie. Eruptia cutanata este ncaracteriza de aparitia unor vezicule adanci, insotite de senzatie de mancarime. De cele mai multe ori aceste vezicule dispar de la sine intru-un interval de 3-4 saptamani, lasand insa cicatrici la nivelul pielii.

Remedii pregatite acasa pentru deshidroza

  1. Administrati local subacetat de aluminiu. Acest remediu detine efecte astringente si este recomandat, prin urmare in cazul in care veziculele supureaza.

  2. Daca dimensiunile veziculelor sunt neobisnuit de mari se recomanda dreanarea acestora de catre personalul medical de specialitate.

  3. In cazul in care veziculele sunt sparte si la nivelul pielii apar leziuni deschise, este bine ca pacientul sa primeasca unu tratament pe baza de antibiotice pentru a evita infectia pielii.

  4. Pentru a tine iritatia sub control se recomanda utilizarea tratamentelor topice pe baza de steroizi.

  5. Folositi creme blande pe baza de emolienti pentru a pastra pielea hidratata.

  6. Administrati un tratament pe baza de metotrexat.

  7. In cazul in care deshidroza este insotita de transpiratie abundenta se recomanda utilizarea topica a unei solutii de clorura de aluminiu de 30%.

ATENTIE: Pentru a preveni deshidroza este necesar sa mentineti o igiena corporala riguroasa, curatand cu precadere zonele unde puteti transpira abundent, asa cum este zona inghinala, zona axiala, gat, coapse, urechi si sani.