Termen cautat

Remedii naturiste pentru difterie


Autor: george

Difteria reprezinta o boala bacteriana acuta manifestata la nivelul amigdalelor, gatului, nasului si/sau pielii. Transmiterea acestei boli infectioase se face pe cale aeroba, daca venim in contact cu aerul expectorat de o persoana infectata in momentul in care aceasta tuseste, stranuta sau rade, precum si prin folosirea la comun a servetelelor de masa, servetelelor nazale, a paharelor sau a tacamurilor.

Cauzele diferiei

Difteria este o boala infectioasa grava cauzata de bacteria Corynehacterium diphteriae. Desi aceasta conditie medicala se manifesta la nivelul amigdalelor, a gatului si a nasului, toxina eliberata de bacteria Corynehacterium diphteria in sange, se raspandeste in intreg organismul. Aceasta bacterie ajunge in organism prin orificiile nazale, cavitatea bucala, ochi, piele (leziuni cutanate) sau mucoasa genitala.

Simptomele difteriei

Cele mai frecvente manifestari clinice ale diferiei sunt:

 • obturarea cailor respiratorii (in cazul in care difteria este localizata la nivelul nasului si a gatului;
 • febra;
 • pierderea poftei de mancare;
 • dureri de cap;
 • amigdalita, afectiune ce evolueaza rapid spre dificultati respiratorii;
 • stare de agitatie;
 • edem la nivelul fetei;
 • varsaturi;
 • dificultati de inghitire;
 • formarea unei membrane la nivelul amigdalelor si a laringelui, sau dimpotriva la nivelul mucoasei nazale;
 • inflamarea nodulilor limfatici.

In cazul in care va confruntati cu aparitia acestor simptome este extem de important sa va adresati medicului specialist. Astfel, cel mai probabil pacientul va fi internat pentru a fi tinut sub supraveghere medicala. Aici acesta va primi antitoxine si antibiotice, precum si medicamente pentru ameliorarea simptomelor specifice difteriei.

Remedii pregatite acasa pentru difterie

 1. Zdrobiti 2-3 catei de usturoi si administrati pacientului 1 lingurita din sucul proaspat de usturoi. Daca este cazul puteti amesteca sucul proaspat de usturoi cu putina apa calda. Administrati acest remediu la fiecare 3-4 ore. Usturoiul are capacitatea de a dizolva pseudomembrana formata, de a elibera caile respiratorii si de a neutraliza toxina eliberata de bacteria Corynehacterium diphteriae. In plus usturoiul contine alil propil disulfid si dialil disulfid, substante ce detin efecte antimicrobiene asupra organismului.

 2. Puneti putin carbune intr-o pipa si presarati gudron aprins peste acesta. Lasati pacientul sa inhaleze fumul de carbune si sa il elibereze la nivelul cailor nazale.

 3. Pregatiti o pasta din 4-5 frunze proaspete de ricin, cateva frunze de moringa oleifera si 3-4 catei de usturoi. Realizati cu ajutorul acestei paste o infuzie, apoi permiteti pacientului sa faca foloseasca amestecul rezultat pentru gargara.