Termen cautat

Remedii naturiste pentru disfunctia erectila


Autor: george

Disfunctia erectila se manifesta prin incapacitatea de a obtine sau dimpotriva de a mentine o erectie destul de mult pentru a obtine satisfactia sexuala. Cauzele acestei conditii medicale sunt extrem de variate pornind de la hipertensiune arteriala, diabet, efectele secundare ale unor medicamente, efecte secundare ale unor interventii chirurgicale, tulburari neurologice, dezechilibre hormonale sau chiar afectiuni cardiovasculare. In aceste conditii, principul pas pentru tratarea disfunctiei erectile este constituit de stabilirea cu exactitate a cauzei care a dus la aceasta manifestare.

Cauzele disfuctiei erectile

In general disfunctia erectila este cauzata de urmatorii factori:

 • hipertensiunea arteriala;

 • diabet;

 • efectele secundare ale unor medicamente;

 • efecte secundare ale unor interventii chirurgicale;

 • tulburari neurologice;

 • dezechilibre hormonale;

 • afectiuni cardiovasculare;

 • stres;

 • leziuni la nivelul penisului.

Simptomele disfunctiei erectile

Manifestarile clinice ale disfunctiei erectile sunt urmatoarele:

 • dificultati de obtinere a unei erectii;

 • dificultati de mentinere a erectiei;

 • scaderea libidoului (apetit sexual).

In cazul in care va confruntati cu aceste manifestari este recomandat sa va adresati medicului specialist in vederea realizarii unui examen medical amanuntit. Primul pas in acest sens este stabilirea gradului de vascularizare la nivelul penisului. Astfel, daca medicul specialist va descoperi ca fluxul sanguin ajuns la penis nu este normal, urmatorul pas consta in depistarea cauzei acestei probleme.

Remedii pregatite acasa pentru disfunctia erectila

 1. Consumati zilnic 120mg de ginko biloba. Acest remediu are capacitatea de a combate starile depresive, precum si de a stimula gradul de vascularizare al zonei genitale.

 2. Consumati cate 400g de damiana de 3 ori pe zi.

 3. Consumati care 10mg de yohimbe (Pausinystalia yohimbe) de 3 ori pe zi.

 4. Consumati 1000mg de aswagandha (Withania somnifera) in fiecare zi.

 5. Taiati 3 cepe de dimensiuni medii si amestecati-le timp de 10 minute cu 1/2 litru de apa. Beti cate 100ml din acest remediu de 3 ori pe zi, timp de 3 luni.

 6. Fierbeti cateva bucati mici de morcov in lapte apoi beti amestecul rezultat. Urmati acest remediu timp de 1 saptamana.

Dieta pentru disfunctie erectila

 1. Consumati alimente bogate in fibre, acestea avand capacitatea de stimula procesul de digestie si in acest fel detoxifiereaorganismului. Pentru aceasta este recomandat sa consumati legume cu frunze verzi ca varza sau spanac, precum si orice tip de fructe proaspete.

 2. Introduceti in alimentatia dumneavoastra alimentele bogate in vitamina A, zinc si cupru. Aceste substante nutritive pot fi organice (extrase din alimentatie) sau pot fi sub forma de suplimente alimentare.

 3. Evitati consumul de tutun, alcool si cafeina.

Alte sfaturi cu privire la disfunctia erectila

 1. Efectuati regulat exercitii fizice atat pentru fortifierea sistemului muscular cat si pentru imbunatatirea sistemului cardiovascular.

 2. Odihniti-va cat puteti de mult.

 3. Evitati traiul sedentar.

 4. Evitati stresul si situatiile tensionate.

 5. Efectuati in mod regulat masaje pe baza de uleiul naturiste.