Termen cautat

Remedii naturiste pentru dishidroza (eczema dishidrotica)


Autor: bcristina

Dishidroza sau eczema dishidrotica este o afectiune a pielii manifestata prin aparitia unor basici pline cu lichid, denumite vezicule. De cele mai multe ori dishidroza apare la nivelul palmelor si a talpilor. Desi veziculele dispare de la sine dupa 3-4 saptamani, in perioada de manfiestare, pacientul poate resimti o stare acuta de disconfort ca urmare a mancarimii asociate acestei afectiuni. In stadiile finale ale dishidrozei basicile se usuca si se sparg, insa sunt insotite de senzatii dureroase intense.

Cauzele dishidrozei (eczema dishidrotica)

Principalele cauze ale dishidrozei sunt anumite afectiuni cutanate precum dermatita atopica, dar si predispozitia pacientului la alergii.

Asemenei dermatitei, deshidroza este insotita de inflamatii cutanate severe. In plus, aceasta afectiune duce la aparitia spongiozei, leziune a structurii celulare ce alcatuieste tesutul subcutanat. De asemenea exista situatii cand datorita senzatiei intense de mancarime si, implicit, a scarpinatului, pielea devine lezata.

Simptomele dishidrozei (eczema dishidrotica)

Principalele simptome ale dishidrozei sunt:

  • aparitia unor pete proeminente insotite de mancarime;

  • formarea veziculelor pline cu lichid;

  • durere la nivelul veziculelor.

Complicatiile dishidrozei (eczema dishidrotica)

Daca dishidroza este insotita de febra si inflamatii este recomandat sa va adresati medicului specialist in cel mai scurt timp. In plus, veziculele pline cu lichid va pot afecta activitatile zilnice. Daca pielea capata un aspect spongios perioada de tratament poate fi mai mare.

Remedii pregatite acasa pentru dishidroza (eczema dishidrotica)

  1. Folositi creme pentru maini si picioare, in vedere protejarii portiunilor de piele afectate.

  2. Folositi comprese pentru tratarea veziculelor si pentru ameliorarea senzatiei de mancarime.

  3. Atunci cand nici o alta forma de tratament nu ofera rezultatele dorite, medicii specialisti prescriu de cele mai multe ori fototerapia, pe baza de lumina ultravioleta. Acest tratament este cunoscut sub denumirea de PUVA (psoralen plus ultraviolete A).

  4. Daca stoarceti sau curatati lamai, portocale, grapefruit, cartofi sau rosii, folositi intotdeauna manusi rezistente impermeabile.

  5. Evitati situatiile care pot provoaca leziuni cutanate.

  6. Dupa ce va spalati pe maini aplicati o crema hidratanta.

Comentarii

Am incercat sa tin si eu o dieta fara produse bogate in Nichel, si cred ca ma ajuta. am aflat mai multe de dishidroza.wordpress.com, apoi si de pe alte siteuri. Cine mai tine astfel de dieta, sa scrie

Sufar si eu de aceasta afectiune de mai bine de un an si am incercat si metoda alopata (am fost la dermatologi, mi-au prescris creme cu corticoizi dar fara niciun rezultat), am incercat s-o tratez apoi mai natural prin regim alimentar (fara zahar, fara fainoase, multe legume, fructe, apa multa) si in momentul in care o lua razna (pruritul ingrozitor) aplicam ulei de tea tree pe bubite. Apoi am tot citit si mi-am dat seama ca toata "tratarea" bubitelor nu e altceva decat o suprimare a bolii si cred cu convingere ca cea mai buna metoda e sa urmezi un tratament homeopat. Mai multe gasiti aici: http://cemaivisez.blogspot.ro/2013/03/cum-sa-capeti-eczema-dishidrozica-si.html
Sper sa fie de ajutor.