Termen cautat

Remedii naturiste pentru exfolierea pielii (peeling)


Autor: bcristina

Exfolierea este un proces natural prin care straturile vechi ale pielii sunt eliminate si inlocuite cu altele noi. Exfolierea pielii se manifesta prin aparitia unor cojite.

Cauzele exfolierii pielii (peeling)

Pielea este alcatuita din 3 straturi: epiderma superioara, tesut dermal (stratul de mijloc) si hipoderma. Fiecare din aceste straturi indeplineste functii distincte si se afla in permanenta transformare. In ceea ce priveste epiderma, celulele care alcatuiesc acest strat sunt inlocuite cu altele noi la un interval de 28 de zile.

Aceasta perioada poate fi influentata de cativa factori precum hidratare, expunere la soare, etc. Cu toate acestea, exista situatii cand acest proces poate fi influentat de anumite infectii sau tratamente medicamentoase. In acest caz este necesara supravegherea medicala a personalului medical de specialitate.

Alte cauze ale exfolierii pielii sunt:

 • transpiratie abundenta;

 • basici;

 • piele uscata si conditii meteorologice extreme;

 • necroliza epidemica toxica, manifestata prin aparitia unor basici la nivelul intregului organism;

 • eczeme, incluzand aici si iritatiile cutanate comune;

 • psoriazis, afectiune cutanata caracterizata de aparitia unor cojite de culoare rosie si inflamatii.

Simptomele exfolierii pielii

Exfolierea pielii este un simptom in sine, fiind insotit si de alte manifestari precum craparea pielii.

Remedii pregatite acasa pentru exfolierea pielii

 1. Aplicati la nivelul portiunii de piele afectate aloe vera sau creme pe baza de aloe vera.

 2. Aplicati la nivelul portiunii de piele afectate castravete feliat. Acest remediu este eficient si pentru pielea uscata.

 3. Aplicati la nivelul portiunii de piele afectate suc extras din frunze de menta si lasati-l sa actioneze peste noapte. De asemenea acest remediu este eficient pentru tratarea dermatitei si eczemelor.

 4. Aplicati la nivelul portiunii de piele afectate un amestec de miere de albine, ulei de usturoi, lemn de santal si turmeric.

 5. Efectuati in fiecare zi bai cu apa rece.

Dieta pentru exfolierea pielii.

 1. Optati pentru o dieta sanatoasa si echilibrata, care sa cuprinda proteine, carbohidrati, grasimi, acizi grasi, vitamine si minerale.

 2. Uneori exfolierea pielii este declansata datorita carentelor de vitmaina A, vitamina B, iod si fier. In consecinta, se recomanda includerea in dieta dumneavoastra zilnica alimente bogate in aceste vitamine si minerale.

 3. Beti in fiecare zi 10-12 pahare cu apa.