Termen cautat

Remedii naturiste pentru febra


Autor: george

Febra se manifesta prin cresterea temperaturii corpului peste nivelul normal, fiind adesea insotita de o senzatie generala de rau. Febra poate afecta pe oricine, indiferent de varsta sau sex.

Temperatura normala a corpului este incadrata intre 36.9-37-5 grade Celsius cu mici variatii in functie de alimentatia fiecarei persoane sau gradul de activitate fizica, precum si de temperatura mediului inconjurator. Conform medicilor specialisti intre orele 1:30 a.m. si 7:00 a.m. temperatura corpului detine valorile cele mai mici, in vreme ce valorile cele mai mari se manifesta intre 4:00 p.m. si 9:00 p.m.

Cauzele febrei

Cele mai frecvente cauze de aparitie a febrei sunt urmatoarele:

 • bacterii;

 • virusuri;

 • protozoare;

 • insolatie;

 • contactul cu substante chimice sau otravuri;

 • febra de origine necunoscuta.

Simptomele febrei

In general manifestarile clinice ale febrei sunt urmatoarele:

 • frisoane;

 • durere la nivelul capului sau a altor parti ale corpului;

 • sete;

 • senzatie acuta de oboseala;

 • cresterea ritmului cardiac si a miscarilor respiratorii;

 • transpiratie abundenta;

 • urina concentrata.

Remedii pregatite acasa pentru febra

 1. Fierbeti 12mg de busuioc sfant in 1/2 litru de apa plata. Administrati acest remediu de 2 ori pe zi impreuna cu 1/2 ceasca de lapte, 1 lingura de zahar si 1/4 lingura de nucsoara macinata.

 2. Beti de 2 ori pe zi ceai de schinduf. Acest remediu este eficient pentru dizolvarea mucusului asociat cu manifestarile febrile.

 3. Fierbeti 1/2 lingurita de sofranas in 30 ml de apa. Administrati cate 1 lingurita din acest remediu in fiecare ora pana in momentul in care temperatura corpului revine la normal.

 4. Lasati 25 de stafide in 1/2 pe pahar cu apa, apoi pisati stafidele. Strecurati amestecul rezultat si administrati-l pacientului impreuna cu 1/2 lingurita de zeama de lime.

 5. Amestecati 1 pahar de suc de caise cu 1 lingurita de glucoza sau miere de albine. Acest remediu amelioreaza senzatia de sete, elimina toxinele din organism si contribuie la tonifierea organelor vitale din organism, asa cum sunt stomacul, ficatul, inima, ochii, precum si sistemul nervos.

 6. Amestecati 1/2 pahar cu suc de struguri cu 1/2 pahar de apa. Acest remediu potoleste senzatia de sete si amelioreaza senzatia de arsura.

 7. Beti cate 1 pahar de suc de portocale. Acest remediu creste energia organismului, volumul de urina eliminata zilnic, precum si rezistenta organismului la diverse infectii.

 8. Amestecati 15mg de mac canadian in 250ml de apa fiarta. Strecurati si beti acest ceai de 2 ori pe zi pentru inducerea transpiratiei si eliminarea toxinelor dion organism.

 9. Amestecati 15mg de Heracleum sosnowsky in 250ml de apa fiarta. Strecurati si beti acest ceai de 2 ori pe zi pentru inducerea transpiratiei.

Dieta pentru febra

 1. Beti la fiecare 2 ore suc de portocale amestecat cu o cantitate egala de apa. Acest tip de post trebuie urmat incepand cu ora 8 dimineata si pana la ora 8 seara.

 2. Dupa ce temperatura corpului a revenit la normal pacientul trebuie sa urmeze o dieta bazata in exclusivitate pe fructe, apoi sa revina la o alimentatie sanatoasa.

Alte sfaturi cu privire la febra

 1. Efectuati in fiecare zi clisme cu apa calda pentru detoxifierea organismului.

 2. Aplicati comprese reci pe frunte.

 3. Aplicati comprese reci pe intregul corpul in cazul in care temperatura continua sa creasca.

 4. Aplicati sticle cu apa calda la picioare, sau efectuati o baie fierbinte.