Termen cautat

Remedii naturiste pentru febra Dengue


Autor: george

Febra Dengue este o boala infectioasa provocata de un arbovirus si transmisa de tantarii din specia Aedes. Astfel, febra Dengue poate fi contactata in momentul expunerii la unul dintre urmatoarele 4 virusuri: DEN-1, DEN-2, DEN-3 sau DEN-4. In ceea ce priveste raspandirea acestei boli infectioase, febra dengue detine o incidenta mai mare in randul populatiei din Asia de Sud-Est, Africa, insulele din Pacific, Caraibe, America de Sus si America de Nord.

Cauzele febrei dengue

Febra Dengue este cauzata de expunerea la unul dintre urmatoarele 4 virusuri: DEN-1, DEN-2, DEN-3 sau DEN-4. In decursul vietii exista riscul ca o persoana sa fie infectata cu 2 sau chiar cu toate tipurile acestui virus, insa niciodata cu acelasi.

Simptomele febrei dengue

Manifestarile clinice ale febrei dengue sunt:

 • febra (pana la 40 grade Celsius);

 • dureri severe de cap;

 • durere retro-orbitala;

 • dureri musculare si dureri articulare severe;

 • senzatie de voma si varsaturi;

 • iritatie, simptom aparut la un interval de 3-4 zile de la manifestarea febrei;

 • leziuni la nivelul vaselor de sange si a vaselor limfatice;

 • sangerari nazale, gingivale si subcutanate.

Metode de diagnosticare a febrei dengue

In general, febra Dengue este diagnosticata prin efectuarea a 2 analize de sange la un interval de 2-3 saptamani. Aceasta metoda vizeaza descoperirea anticorpilor pentru febra dengue in organism. O alta metoda de diagnosticare a acestei boli infectioase presupune simpla analiza a simptomelor prezentate de pacient.

Tratament pentru febra Dengue

Pana in prezent nu a fost stabilita o metoda de tratament in ceea ce priveste febra dengue, de cele mai multe ori aceasta trecand de la sine intr-un interval de 2 saptamani. Pentru a stimula procesul de recuperare specialistii recomanda urmatorii pasi:

 • odihna la pat;

 • consumul unei cantitati mari de lichide;

 • administrarea unui tratament eficient pentru combaterea febrei.

Prevenirea febrei Dengue

Cea mai eficienta metoda de prevenire a febrei dengue presupune luarea tuturor masurilor de precautie astfel incat sa evitati intepaturile tantarilor din specia Aedes. La momentul actual specialistii lucreaza la realizarea unui vaccin impotriva febrei Dengue, insa sansele ca acesta sa fie aprobat si comercializat in urmatorii ani sunt minime.

Pasii pe care trebuie sa ii urmati pentru prevenirea intepaturilor de tansari sunt acestea:

 1. folositi solutii pentru indepartarea insectelor, cele mai eficiente fiind cele pe baza de DEET, picaridin, ulei de eucalipt de lamaie;

 2. purtati haine care sa va acopere mainile si picioarele, precum si sosete;

 3. in timpul zilei ramaneti in incaperi ale caror geamuri sunt prevazute cu plasa pentru tantari sau care au aparate de aer conditionat;

 4. fiti cu bagare de seama cu precadere dimineata devreme inainte de a se lumina si seara inainte de a se intuneca. Acestea sunt momentele cand tantarii Aedes sunt extrem de activi.