Termen cautat

Remedii naturiste pentru glaucom


Autor: george

Glaucomul este o afectiune oculara manifestata prin pierderea vederii ca urmare a leziunilor nervului optic. Nervul optic este cel care face legatura intre ochi si creier, unde se formeaza imaginile.

Cauzele glaucomului

Glaucomul este cauzat de urmatorii factori:

 • cauze congenitale;

 • varsta, glaucomul avand o incidenta mai mare in randul persoanelor trecute de varsta de 40 de ani;

 • carenta de vitamine din complexul B, vitamina C si vitamina A.

Simptomele glaucomului

Simptomele glaucomului sunt urmatoarele:

 • dureri de cap;

 • dureri oculare;

 • probleme de vedere;

 • pierderea graduala a vederii periferice.

Remedii pregatite acasa pentru glaucom

 1. Consumati in fiecare zi spanac, acesta avand un continut bogat de carotenoizi, substanta necesara functionarii normale a retinei.
 2. Piperul cayenne (chili) detine efecte antiinflamatorii asupra mucoaselor membranare. In consecinta se recomanda amestecul a 2-3 picaturi de piper cayenne cu apa si aplicarea continutului rezultat direct la nivelul ochiului.
 3. Ginko biloba este eficient pentru cresterea gradului de oxigenare si a nutrientilor de la nivelul ochilor. Deasemenea aceasta planta elimina toxinele din organism. Pentru rezultate optime este bine sa amestecati ginko biloba cu sulfatul de zinc.
 4. Afinele fortifiaza vasele de sange din organism, mentin sanatatea retinei, minimizeaza stresul fizic si in acelasi timp previn evolutia cataractei.
 5. Aplicati la nivelul ochiului afectat picaturi pe baza de coleus (urzicuta) pentru a creste gradul de vascularizare de la nivelul ochilor.
 6. Beti in fiecare zi ceai de chimen dulce. Acest remediu este extrem de eficient pentru prevenirea afectiunilor oculare.
 7. Pilocarpus jaborandi este o planta bogata in pilocarpina substanta care la randul ei are capacitatea de a preveni afectiunile oculare.
 8. Unele studii de specialitate au relevat faptul ca marijuana este eficienta pentru reducerea riscului de aparitia a afectiunilor oculare.

Dieta pentru prevenirea glaucomului

 1. Consumati alimente bogate in vitamina A, vitamina C si carotenoizi.

 2. Consuamti cat mai multe legume cu frunze verzi si legume de culoare galbena si portocalie.

 3. Consumati alimente bogate in calciu si vitamine din complexul B.

 4. Consumati cat mai multe alimente bogate in vitamina E.

 5. Introduceti in alimentatia dumneavoastra seminte, cereale, legume, fructe proaspete.