Termen cautat

Remedii naturiste pentru infectiile genitale


Autor: george

Infectiile genitale pot afecta deopotriva barbatii si femeile, manifestarile fiind extrem de variate in functie de cauza care a dus la aparitia acestei conditii medicale. Indiferent cat de neplacute si infioratoare par, infectiile genitale blande pot fi tratate cu usurinta prin remedii naturiste.

Remedii pregatite acasa pentru infectii genitale

  1. In cazul femeilor inumuiati un disc demachiant din bumbac in iaurt si introduceti-l la nivelul cavitatii vaginale. Schimbati discul demachiant de 2 ori pe zi. Acest remediu ar trebui sa combata infectiile genitale intr-un interval de 2-3 zile. In cazul barbatilor care se confrunta cu infectii genitale si al femeilor care prezinta infectii genitale in afara cavitatii vaginale se recomanda aplicarea iaurtului direct la nivelul portiunii afectate. Puteti inlocui iaurtul cu ulei de arbore de ceai. Uleiul de arbore de ceai are capacitatea de a trata atat infectiile micotice cat si infectiile bacteriene.

  2. Zdrobiti cativa catei de usturoi si amestecati-i cu putina apa pentru a obtine o pasta fina. Aplicati pasta rezultata la nivelul zonei genitale. ATENTIE: Usturoiul este contraindicat pentru uzul intravaginal.

  3. Fierbeti cativa catei de usturoi in putina apa. Strecurati amestecul rezultat, lasati-l sa se raceasca apoi stergeti portiunile afectate de infectiile genitale.

  4. Puneti 1-2 cani de otet de mere in cada si stati cateva minute in aceasta apa. Aplicati acest remediu de cateva ori pe zi.

  5. Curatati zona genitala cu apa si 1 lingurita de praf de copt.

  6. Beti de 2 ori pe zi suc de coacaze. Coacazele stimuleaza sistemul imunitar al organismului. Ca alternativa la acest remediu puteti adauga in sucul de coacaze un catel de usturoi zdrobit.

  7. Aplicati direct la nivelul zonei afectate extract de frunze de maslin sau extract de oregano.

Alte sfaturi cu privire la prevenirea infectiilor genitale

  1. Optati pentru lenjerie intima din materiale naturale asa cum este bumbacul.

  2. Uscati zona genitala dupa fiecare baie.

  3. Nu folositi deodorant sau pudra de talc direct la nivelul portiunii de piele afectate.