Termen cautat

Remedii naturiste pentru ingrijirea parului


Autor: george

Cu totii ne dorim, probabil, ca parul nostru sa atraga privirile celor din jur prin sanatatea si stralucirea sa naturala. Insa, in incercarea de a arata cat mai bine ne supunem parul (dar si scalpul) unor factori nocivi, asa cum sunt vopseaua de par, produsele de intretinere cu un continut mare de substante chimice, alaturi de folosirea excesiva a ondulatoarelor sau placii pentru par.

Cauzele deteriorarii parului

Principalii factori care afecteaza sanatatea parului sunt urmatorii:

 • alimentatia nesanatoasa. Din aceasta categorie fac parte mancarea de fast-food, mancarea prajita sau grasa, precum si conditiile precare de pregatire a hranei;

 • consumul de cafeina si alcool;

 • stres;

 • depresie;

 • suparari;

 • durere;

 • efecte secundare ale unor tratamente medicamentoase.

Remedii pregatite acasa pentru ingrijirea parului

Pentru a restabili sanatatea parului dumneavoastra este bine sa alegeti un remediu naturist in functie de tipul dumneavoastra de par.

Remedii naturiste pentru parul gras
Aplicati zeama de lamaie la nivelul scalpului si al parului si lasati-o sa actioneze timp de 10-15 minute. Acest remediu previne aparitia matretei, fapt pentru care poate fi folosit de persoanele cu orice tip de par.

Amestecati parti egale de Emblica officinalis, Terminalia bellerica si Terminalia chebula. Aceasta este o formula ayuvendrica extrem de eficienta pentru ingrijirea parului gras.

Remedii pentru parul uscat
Masati parul folosind ulei de masline.
Amestecati parti egale de ulei de masa si miere de albine. Aplicati aceasta pasta la nivelul parului si al scalpului si lasati-o sa actioneze timp de 15-20 minute, apoi clatiti cu apa rece.
Aplicati la nivelul scalpului si al parului un amestec de galbenus de ou si apa. Lasati aceasta pasta sa actioneze timo de 10-15 minute, apoi clatiti cu apa rece.
Masati parul folosind ulei de cocos, ulei de ricin si ulei masline.

 1. Amestecati galbenus de ou, otet de mere si orice tip de ulei de par. Aplicati aceasta pasta la nivelul scalpului si al parului si lasati-o sa actioneze timp de 10-15 minute, apoi clatiti cu apa rece.

 2. Administrati suc din frunzele oricarui tip de salata sau suc de spanac in mod regulat.

 3. Amestecati 1 lingura de amla macinata si 1 lingura de zeama de lamaie. Aplicati pasta rezultata la nivelul parului timp de 2-3 saptamani.

 4. Amestecati parti egale de morcov, alfalfa sau susan si frunze de salata. Acest remediu previne ruperea si caderea parului.

 5. Amestecati 1-2 linguri de ulei de cocos (in functie de dimensiunea parului) si 2-3 bucati de amla. Aplicati amestecul rezultat la nivelul parului.

 6. Realizati o pasta din frunze de coriandru si frunze de neem. Aplicati continutul realizat la nivelul scalpului si al parului si lasati-l sa actioneze timp de 10-15 minute apoi clatiti cu apa rece.

 7. Masati parul cu un amestec de lapte de cocos si ulei de mustar in care au fost puse in prealabil cateva frunze de henna. Acest remediu stimuleaza circulatia sanguina la nivelul scalpului, precum si cresterea parului.

 8. Pisati cateva frunze de neem pana obtineti o pasta fina. Aplicati aceasta pasta la nivelul parului apoi clatiti cu apa rece.

 9. Realizati o pasta din frunze de amarant, aplicati-o la nivelul scalpului si a parului si lasati-o sa actioneze timp de 10-15 minute. Clatiti cu apa rece.

 10. Pisati 1 lingurita de boabe de piper negru si 1 lingurita de samburi de lamaie. Aplicati acest amestec la nivelul scalpului, lasati-l sa actioneze timp de 10-15 minute apoi clatiti cu apa rece.

 11. Amestecati putin camfor cu ulei de cocos. Aplicati acest remediu in fiecare zi, timp de 15 zile. Acest remediu este eficient pentru combaterea matretii.

Dieta pentru ingrijirea parului

 1. Introduceti in alimentatia dumneavoastra cat mai multe fructe, legume cu frunzele verzi, miere de albine, cereale, nuci, produse lactate.

 2. Evitati mancarurile cu un continut mare de colesterol.

 3. Consumati peste, soia si salate de cruditati.

Alte sfaturi cu privire la ingrijirea parului

 1. Spalati parul cu apa rece apoi masati cateva minute scalpul cu ajutorul degetelor. Acest lucru stimuleaza fluxul sanguin de la nivelul scalpului.

 2. Nu aplicati produse cu un continut mare de substante chimice, asa cum sunt inalbitorii, gelurile pentru par, spuma, precum si vopseaa.

 3. Evitati folosirea in mod regulat a ondulatoarelor sau placilor pentru par.

 4. Mentineti o igiena riguroasa a parului si scalpului dumneavoastra.

 5. Tundeti in mod regulat varfurile despicate.

 6. Folositi sampoane blande.

 7. Beti cat mai multa apa in fiecare zi.