Termen cautat

Remedii naturiste pentru intoleranta la lactoza


Autor: george

Intoleranta la lactoza se manifesta prin incapacitatea sistemului digestiv de a digera lactoza, prezenta in zahar si produse lactate. In mod normal, in momentul in care consumam lactoza, organismul produce o enzima denumita lactaza, ce are capacitatea de a descompune lactoza in zaharuri mai simple precum glucoza si galactoza. Atat glucoza cat si galactoza sunt absorbite cu mai multa usurinta in fluxul sanguin. In cazul in care lactoza nu poate fi descompusa in organism, aceasta substanta fermenteaza dand nastere durerilor abdominale, balonarilor si diareei.

Gradul de severitate al intolerantei la lactoza variaza in functie de particularitatile fiecarui individ. Astfel, conform studiilor statistice, persoanele predispuse la dezvoltarea intolerantei la lactoza sunt cele caucaziene si cele din Europa de Nord. Deasemenea aceasta afectiune poate aparea in asociere cu unele tulburari gastrointestinale, care lezeaza tractul digestiv. Acestea sunt boala celiaca, sindromul de intestin iritabil, enterita regionala si colita ulcerativa.

Cauzele intolerantei la lactoza

Intoleranta la lactoza este cauzata de incapacitatea intestinului subtire de a produce enzima necesara descompunerii lactozei in 2 zaharuri simple: glucoza si galactoza. Astfel, in momentul in care o persoana care prezinta aceasta afectiune consuma lapte sau produse lactate, aceasta se va confrunta cu diaree, balonari sau crampe abdominale.

Simptomele intolerantei la lactoza

Simptomele intolerantiei la lactoza se instaureaza intr-un interval de 30 de minute pana la 2 ore de la consumul produselor lactate, manifestandu-se astfel:

  • diaree, in cazul sugarilor fiind insotita de iritatie cauzata de scutece;
  • cresterea lenta in greutate;
  • dezvoltare intarziata (in cazul sugarilor si a copiilor mici);
  • senzatie de voma;
  • varsaturi.

Remedii pregatite acasa pentru intoleranta la lactoza

  1. Introduceti iaurtul in alimentatia pacientului. Iaurtul, datorita culturilor vii, care absorb lactoza, poate fi consumat in siguranta de persoanele diagnosticate cu intoleranta la lactoza.

  2. Consumati alimente fara lactoza, dar bogate in calciu asa cum sunt spanacul, varza de Bruxelles si broccoli.

  3. Alte alimente bogate in calciu sunt caisele, broccoli, varza, smochine uscate, napi, suc de portocale fortifiat cu calciu, rabarbura, somon, sardine, tofu si iaurt.

  4. In cazul femeilor insarcinate diagnosticate cu intoleranta la lactoza este necesar ca acestea sa efectueze un examen medical nou-nascutilor pentru a se asigura ca acesta nu sufera la randul sau de intoleranta la lactoza. Exista in prezent pe piata formule de lapte pentru sugari care nu contin lactoza.

Alimente care contin lactoza

Principalele alimente care contin lactoza sunt:

  1. ciocolata;

  2. painea si alte produse de patiserie coapte;

  3. lapte, unt, margarina si produse pe baza de lapte fementat;

  4. branza;

  5. inghetata.