Termen cautat

Remedii naturiste pentru intoxicatia alimentara


Autor: george

Intoxicatia alimentara se manifesta prin durere severa si inflamatii la nivelul stomacului si a intestinului subtire. Principalele cauze ale intoxicatiei alimentare sunt alergiile alimentare, consumul excesiv de alcool sau consumul mancarurilor alterate. In aceasta ultima categorie cele mai predispuse contaminarii sau alterarii sunt carnea, pestele, laptele si produsele lactate. In situatii extreme chiar si contactul direct cu aceste alimente duce la aparitia unor afectiuni cutanate, iritatii si in mod indirect la intoxicatia alimentara.

ATENTIE: Netratata la timp, aceasta conditie medicala poate cauza artrita, afectiuni renale sau afectiuni pulmonare, precum si slabirea sistemului imunitar.

Simptomele intoxicatiei alimentare

Principalele manifestari clinice ale intoxicatiei alimentare sunt:

Remedii pregatite acasa pentru intoxicatia alimentara

  1. Realizati o pasta prin amestecul unei bucati mici de ghimbir si zer. Administrati acest remediu de 2-3 ori pe zi.
  2. Amestecati putin extract de ghimbir cu zeama de lamaie pentru ameliorarea starilor de voma si avarsaturilor.
  3. Amestecati cate 2-3 linguri de extract de ghimbir si extract de lamaie. Adaugati putin piper negru macinat si administrati acest remediu de 3-4 ori pe zi.
  4. Administrati pacientului ceai de ghimbir in fiecare zi.
  5. Fierbeti un fruct de papaya in 1-2 pahare cu apa timp de 15=20 de minute. Strecurati ceaiul rezultat si administrati acest remediu de 2-3 ori pe zi.
  6. Pisati cate 10-15 minute de seminte de chimion si schinduf. Dizolvati amestecul rezultat intr-un pahar cu apa. Acest remediu este eficient pentru combaterea varsaturilor si a durerilor abdominale. Deasemenea puteti administra acest remediu impreuna cu 1/2 ceasca de lapte acru proaspat.
  7. Amestecati 2-3 linguri de extract de frunze de busuioc, 1/2 ceasca de lapte acru, putina sare neagra si putin piper negru. Administrati acest remediu de 3-4 ori pe zi.
  8. Beti in fiecare zi ceai de menta, capsuni, musetel si afine.
  9. Administrati pacientului apa calda imediat dupa ce a vomitat. Acest remediu ajuta la ameliorarea crampelor abdominale.

Prevenirea intoxicatiei alimentare

  1. Mentineti o curatenie riguroasa a locuintei, cu precadere a bucatariei.

  2. Mentineti ustensilele de bucatarie in permanenta curate.

  3. Nu folositi ustensile de bucatarie ruginite sau foarte uzate.

  4. Curatati in mod regulat frigiderul, prevenind in acest fel dezvoltarea bacteriilor.

  5. Consumati alimente proaspete si bine gatite.

  6. Nu lasati niciodata mancarea la temperatura camerei mai mult de 2-3 ore.

  7. Nu pastrati laptele, produsele lactate, prajiturile si painea ramase mai mult de 1 zi.

  8. Verificati data de expirare a produselor inainte de a le achizitiona.

  9. Verificati ca ambalajul produselor pentru care optati sa fie sigilat, inainte de a le achizitiona.

  10. Spalati-va bine pe maini inainte de a gati sau de a manca.

  11. Nu refolositi uleiul in care ati prajit deja ceva.

  12. Inainte de a merge la culcare este bine sa beti apa cu lamaie.

  13. Nu mancati in afara casei decat in locurile unde sunteti siguri ca se respecta regulile de igiena.

  14. Gatiti carnea la temperatura necesara pentru a distruge toti germenii sau bacteriile.

Comentarii