Termen cautat

Remedii naturiste pentru iritatii cutanate


Autor: george

Iritatiile cutanate se manifesta prin aparitia unei inflamatii, insotite de senzatie dureroasa ca urmare a frictiunii pielii de un obiect sau o piesa vestimentara. De cele mai multe ori iritatia cutanata apare la nivelul zonei inghinale, zonei axiale si in jurul mameloanelor. Desi aceasta conditie medicala poate afecta pe oricine, iritatia cutanata detine o incidenta mai mare in randul persoanelor obeze sau a atletilor. In cazul in care iritatia cutanata nu dispare intr-un interval de cateva zile, este recomandat sa va adresati medicului specialist.

Cauzele iritatiei cutanata

Cauzele iritatiilor cutanate sunt acestea:

 • frictiunea pielii de un obiect sau o piesa vestimentara;

 • imbracamintea prea stramta;

 • sutiene prea stramte sau din material iritant;

 • igiena defectuoasa sau conditii de trai insalubre.

Simptomele iritatiilor cutanate

In general simptomele iritatiilor cutanate sunt urmatoarele:

 • senzarie de arsura, intensificata in momentul in care zona de piele afectata vine in contact cu un lichid, cu pecadere apa sarata;

 • inflamatie.

Remedii pregatite acasa pentru iritatii cutanate

 1. Aplicati la nivelul portiunii de piele afectate pudra de talc sau amidon din porumb.

 2. Amestecati 1 cana de vaselina, 1/4 de cana de crema pe baza de vitamina E si 1/4 de cana de crema pe baza de aloe vera. Acest remediu contribuie sa rehidratarea pielii, grabeste procesul de vindecare si previne aparitia basicilor.

 3. Aplicati vaselina rectificata la nivelul portiunilor de piele afectate.

 4. Aplicati la nivelul portiunilor de piele afectate ulei de galbenele. Uleiul de galbenele detine proprietati antiinflamatorii, antibacteriene si antifungice.

 5. Aplicati o crema pe baza de oxid de zinc la nivelul portiunilor de piele afectate. Lasati-o sa actioneze o vreme apoi indepartatiu-l folosind ulei de masline sau ulei mineral.

Dieta pentru iritatiile cutanate

 1. Introduceti in alimentatie mancarurile bogate in vitamina A, vitamina C si zinc.
 2. Beti cat mai multa apa pentru a mentine organismul hidratat.

Alte sfaturi cu privire la iritatiile cutanate

 1. Evitati imbracamintea din materiale sintetice. Folositi in schimb hainele din materiale naturale, asa cum sunt bumbacul sau inul.

 2. In cazul in care iritatiile cutanate cu provocate de obezitate este necesar ca pacientul sa urmeze o dieta pentru scaderea in greutate, precum si sa efectueze in fiecare zi exercitii fizice.

 3. Nu purtati aceleasi haine de mai multe ori. Astfel, spalarea frecventa a imbracamitei ajuta la indepartarea excesului de transpiratie si antiperspirant.

 4. Nu purtati haine prea stramte.

 5. Optati pentru lenjerie intima din materiale naturale si nu sintetice, acestea din urma facilitand frictiunea si implicit aparitia iritatiilor cutanate. Acelasi lucru este recomandat si in momentul alegerii sutienelor

 6. Spalati portiunea de piele afectata cu apa calda, apoi acoperiti-o cu un bandaj pentru a evita infectiile. Totodata este bine sa aplicati un unguent antiseptic.