Termen cautat

Remedii naturiste pentru iritatiile vaginale


Autor: bcristina

Modificarile scurgerii vaginale reprezinta una dintre cele mai frecvente probleme medicale ale femeilor. Scurgerile vaginale usoare sunt un fenomen normal, acestea avand rolul de a mentine cavitatea vaginala umeda. De asemenea, in anumite momente ale lunii, aceasta secretie poate deveni putin mai densa, capatand chiar si culoarea alba. In cazul in care aceasta scurgere este mai densa, exista riscul de aparitie a iritatiilor vaginale.

Cauzele iritatiilor vaginale

Anumite situatii precum excitarea sexuala, intretinerea raporturilor sexuale, masturbarea, anexietate, apropierea menstrei sau anumite boli pot cauza intensificarea scurgerii vaginale. Acest lucru devine, insa, o problema in cazul aparitiei mancarimilor, inflamatiilor si a senzatiei de arsura, precum si atunci cand scurgerea vaginala este insotita de puroi sau sange.

Sanatatea si functionarea corespunzatoare a tractului vaginal sunt asigurate de un microoganism denumite doderlein bacillus. Rolul acestui bacil este mentinerea nivelul normal al pH-ului vaginal. Folosirea sapunurilor si a gelurilor de dus intime cu un continut mare de parfum sau substante chimice, precum si dusurile frecvente, afecteaza nivleul normal al pH-ului normal, crescand predispozitia la infectii.

De cele mai multe ori scurgerile vaginale anormale si implicti iritatiile vaginale sunt cauzate de infectii fungice, caz in care exista riscul de transmitere la partenerul sexual.

Simptomele iritatiilor vaginale

Simptomele iritatiei vaginale sunt:

 • senzatie de mancarime;
 • inflamarea zonei genitale;
 • senzatie de arsura.

Remedii pregatite acasa pentru iritatii vaginale

 1. Daca va confrunta cu anemie, luati suplimente nutritive pe baza de vitamine si minerale.

 2. Mancari sanatos, incluzand in alimentatie mancarurile cu un continut nutritiv bogat.

 3. Mentinti o igiena persoanala riguroasa.

 4. Dupa terminarea menstrei luati timp de 2 saptamani cate 2 linguri de aloe vera cu miere de albine. Administrati acest remediu de 3 ori pe zi.

 5. Amestecati 1 lingurade amla cu 1 banana feliata. Administrati acest remediu timp ded cateva zile.

 6. Fierbeti o lingura de radacina de amla, uscata si macinata, intr-o cana cu apa. De fiecare data cand va confruntati cu scurgeri vaginale intense sau cu menoragie luati acest remediu pe stomacul gol, timp de 2-3 zile.

 7. Pentru infectii vaginale fungice se recomanda consumul zilnic al unei cani cu iaurt.

 8. Lasati peste noapte in 1/2 litri de apa fierbinte, 1 lingura de radacina macinata de smochin indian. A doua zi strecurati amestecul si folositi apa pentru spalaturi vaginale.

 9. Fierbeti 1 lingura de rodii uscate in 1/2 litru de apa. Strecurati amestecul si folositi-l pentru spalaturi vaginale.

 10. Realizati o pasta din fructe si frunze de phyllanthus amarus. Adminitrati 2 lingurite din aceasta pasta impreuna cu 1 pahar de lapte batut.

 11. Beti dimineata pe stomacul gol un pahar cu apa calda in care ati adaugat 1 lingura de otet de mere si miere de albine.

Comentarii