Termen cautat

Remedii naturiste pentru lentigo solar


Autor: bcristina

Lentigo-ul solar se manifesta prin aparitia unor proeminente de culoare maro inchis la nivelul pielii, avand dimensiunea de 1-3cm. Lentigo-ul solar este cauzat de cresterea nivelului de melanocite, ca urmare a expunerii cronice la soare. In general petele apar cu precadee la nivelul mainilor, insa acestea pot fi prezent in oricare zona a corpului care a fost expusa excesiv la soare. Conform statisticilor, persoanele cu varsta mai mare de 55 de ani sunt expuse riscului de aparitia a lentigo-ului solar.

Cauzele lentigo-ului solar

Lentigo-ul solar este cauzat de arsurile solare repeate. Arsurile solare apar in momentul in care pacientul este expus excesiv la lumina solara sau lumina cu ultraviolete, fapt care afecteaza melanina, pigmentul care protejeaza pielea. Atentie, intrucat in cazul persoanelor cu pielea deschisa la culoare, arsurile solare pot aparea in mai putin de 15 minute de la expunerea la soare. In cazul persoanelor cu pielea inchisa la culoare expunerea poate avea o durata de cateva ore, fara a exista riscul de aparitie a arsurilor solare.

Umflarea picioarelor este o manifestare frecvent asociata arsurilor solare. De asemenea, in timpul acestor manifestari in organism sunt eliberate toxine, proces insotit de episoade febrile. La un interval de 3-8 zile de la expunerea excesiva la soare, pielea afectata va incepe sa se exfolieze.

Simptomele lentigo-ului solar

Lentigo-ul solar se manifesta astfel:

 • aparitia unor proeminente cu lungimea de 1-3cm si latimea de 0.5cm;

 • culoarea leziunilor este galbena, maro deschis sau maro inchis. Uneori proeminentele pot avea o culoare mixta sau neuniforma;

 • forma proeminentelor este ovala, rotunda sau cu margini usor neregulate;

 • aparitia unor leziuni sau cicatrici discrete.

Remedii pregatite acasa pentru lentigo solar

 1. Masati portiunea de piele afectata cu gel de aloe vera. Folositi acest remediu de 2 ori pe zi, timp de 1-2 luni.

 2. Pasati 1/3 cana de fasole garbanzo, proaspata sau la conserva, si adaugati putina apa. Aplicati aceasta pasta la nivelul portiunii de piele afectata, lasati-o sa se usuce, apoi clatiti cu apa curata. Administrati acest remediu in fiecare seara.

 3. Aplicati ulei de vitamina E la nivelul portiunii de piele afectate.

 4. Luati 15mg de zinc in fiecare zi, timp de 1-2 luni. Nu administrati o doza mai mare fara supravegherea medicului specialist, in caz contrar fiind afectata capacitatea organismului de a absorbi alte minerale precum cupru.

 5. Luati in fiecare zi 113-226g de afine proaspete sau 80-160mg de extract de afine. Aceasta planta are capacitatea de a incetini procesul de imbatranire.

 6. Masati portiunea de piele afectata cu zeama de lamaie, de 2 ori pe zi. Daca urmeaza sa iesiti afara, asteptati pana cand zeama de lamaie se usuca, in caz contrar crescand riscul de aparitie a arsurilor solare. Administrati acest remediu timp de cateva luni.

Prevenirea lentigoului solar

 1. Limitati expunerea la soare. Expunerea prelungita si necontrolata la soare la o varsta mai mica de 20 de ani reprezinta principalul factor de aparitie a acestei conditii medicale.

 2. Purtati pantaloni lungi si bluze cu maneca lunga, precum si o palarie.

 3. Folositi produse cu protectie solara.

 4. Nu stati la soare intre 10 a.m. si 3 p.m.