Termen cautat

Remedii naturiste pentru litiaza biliara


Autor: george
Cuprins articol
Plante necesare
Imagini

Litiaza biliara (calculi biliari sau pietrele la vezica biliara) se manifesta prin aparitia unei colectii de materiale constituente ale bilei si colesterol, fapt ce cauzeaza durere severe.

Cauzele litiazei biliare

Litiaza biliara apare in momentul in care la nivelul vezicii biliare se formeaza depozite de colesrol sau in momentul in care, din diverse motive, functia biliara este afectata. Colesterolul, prezent in anumite alimente grase este o substanta insolubila in apa. In consecinta, bila produce anumite substante pentru a dizolva aceasta lipida, urmand a fi evacuata la nivelul intestinelor. Astfel, in momentul in care functia biliara nu se desfasoara in conditii normale, colesterolul nu este evacuat in mod corespunzator de la nivelul bilei si impreuna cu pigmentii biliari, calciu si alte materii constituente ale bilei duc la formarea calculilor biliari.

Liatiaza biliara este caracterizata de un singur depozit sau depozite multiple. Durerea apare ca urmare fie a blocarii ductelor biliare, fie care urmare a extinderii peretelui biliar.

Remedii pregatite acasa pentru litiaza biliara

  1. Optati pentru o dieta cu putine grasimi.

  2. Consumati in fiecare zi anghinare. Anghinarea contine cinarina, substanta ce regleaza nivelul de colesterol din organism si imbunatateste functia hepatica si functia biliara.

  3. Consumati in fiecare zi sfecla rosie si suc de sfecla rosie. Acest remediu are capacitatea de a detoxifia vezica biliara. Deasemenea este bine sa combinati 1/2 cana de suc de sfecla rosie cu o cantitate egala de suc de morcov. Administrati acest remediu de 2 ori pe zi.

  4. Consumati o cantitate cat mai mare de pere.