Termen cautat

Remedii naturiste pentru menoragie sau sangerarea menstruala abundenta


Unele femei sunt afectate de sangerari abundente in cursul menstruatiei. In cazul in care intervin modificari in modul de desfasurare al menstruatiei precum intensificarea sangerarilor menstruale si formarea de cheaguri sanguine, se recomanda apelarea la medicul ginecolog. Astfel de simptome pot sa indice desfasurarea unor conditii medicale precum dezechilibrele hormonale, polipii, fibroamele sau chiar afectiunile neoplazice.

Cauzele menoragiei sau a sangerarilor menstruale abundente

Principalele cauze ale menoragiei sunt urmatoarele:

 • Adenomioza;
 • Dezechilibre hormonale;
 • Fibroamele uterine;
 • Complicatiile in timpul sarcinii.

Simptomele menoragiei sau a sangerarilor menstruale abundente

Simptomatologia menoragiei consta in urmatoarele manifestari:

 • Un flux menstrual atat de abundent incat este nevoie sa se schimbe absorbantul in fiecare ora sau chiar sa se apeleze simultan la doua masuri de protectie;
 • O stare de oboseala pronuntata si dificultati respiratorii, simptome specifice anemiei;
 • Necesitatea de a se schimba absorbantele de mai multe ori in cursul noptii;
 • Menstruatia neregulata;
 • Menstruatia care are o durata mai mare de sapte zile;
 • Prezenta cheagurilor sanguine in cursul menstruatiei;
 • Durerea constanta la nivelul zonei inferioare a abdomenului, in cursul menstruatiei.
 • De cele mai multe ori, menoragia tulbura desfasurarea activitatilor zilnice ale pacientelor, precum si starea lor de sanatate pe termen lung. Drept urmare, este recomandat ca astfel de manifestari sa nu fie ignorate.

Remedii pregatite acasa pentru remedierea menoragiei sau a sangerarilor menstruale abundente

 1. Se fierbe o lingurita de seminte de coriandru in continutul unei cani cu apa, pana atunci cand  nu mai ramane decat jumatate din cantiatea initiala de lichid. Se adauga zahar dupa gust si se consuma  aceasta infuzie cat inca este calda. Se administreaza acest remediu de doua sau trei ori zilnic.
 2. Consumarea zilnica de flori de banan cu iaurt. Florile de banan au in continutul lor o substanta asemanatoare cu progesteronul, avand capacitatea de reglare a ciclului menstrual.
 3. Se piseaza cateva frunze de bael si se administreaza cate o lingurita din aceasta pasta zilnic impreuna cu un pahar cu apa calduta.
 4. Se lasa peste noapte intr-un pahar cu apa doua sau trei migdale. A doua zi se indeparteaza coaja migdalelor si se adauga doua sau trei frunze mici de bael, putina miere de albine si se paseaza pana se obtine o pasta fina. Se administreaza acest remediu zilnic impreuna cu o ceasca de lapte cald.
 5. Se administreaza o lingurita de suc de amla cu zahar dimineata pe stomacul gol, apoi se consuma un pahar cu apa calda.
 6. Se administreaza doua linguri de suc proaspat din frunze de Mimosa pudica cu putina miere de albine adaugata, de trei ori pe zi, timp de trei sau patru zile. Mimosa pudica reprezinta un arbust cu tepi si flori mici si roz ale carui frunze se inchid atunci cand sunt atinse.
 7. Se administreaza o lingura de suc extras din tuberculi de sparanghel in care se adauga putin zahar, de trei ori zilnic. Se administreaza acest remediu timp de trei sau patru zile.