Termen cautat

Remedii naturiste pentru nefrita sau infectia rinichilor


Autor: bcristina

Nefrita reprezinta infectia unuia sau a ambilor rinichi. Rolul rinichilor este acela de a produce urina, de a mentine cantitatea normala de substante nutritive si minerale in organism, precum si de a elimina toxinele din organism. Cu alte cuvinte orice afectiune a rinichilor se poate dovedi fatala pentru pacient ca urmare a acumularii unei cantitati mari de toxine si substante hidrosolubile nedorite la nivelul organismului.

In functie de localizare si cauza specialistii au includ nefrita in 4 categorii. Cauzele acestei afectiuni sunt variate pornind de la acumularea toxinelor la nivelul rinichilor, infectii si boli autoimunitare. In plus, nefrita poate fi de natura acuta sau cronica. Astfel, nefrita acuta este declansata de hipersensibilitatea organismului la anumite tratamente medicametoase, in vreme ce nefrita cronica este cauzata de boli autoimune, infectii, terapie cu radiatii la nivelul rinichilor si hipersensibilitate. Conform medicilor specialisti nefrita, cronica este forma severa de manifestare a acestei infectii, avand o incidenta mai mare in randul copiilor si adolescentilor. De asemenea exista situatii cand nefrita se poate manifesta inca de la nastere, caz in care aceasta infectie are denumirea de nefrita ereditara.

Cauzele nefritei

Principalele cauzel ale nefritei sunt:

  • infectii streptococice la nivelul gatului si episoadele violente de scarlatina;

  • alimentatie defectuoasa in combinatie cu sistem imunitar scazut;

  • administrarea frecventa a aspirinei si analgezicelor;

  • deficiente nutritive;

  • consumul excesiv de alcool;

  • anumite tulburari stomacale;

  • lupus, conditie medicala manifestata prin atacul sistemului imunitar asupra propriilor tesuturi.

Simptomele nefritei

Manifestarile clinice ale nefritei sunt:

  • eliminarea proteinelor prin urina. Proteinele sunt substante extrem de importante acizi oxalici pentru functionarea organismului. Aceasta manfestare poarta denumirea medicala de proteinuria;

  • scaderea volumului de urina eliminata zilnic;

  • edeme, sau retentie de apa la nivelul anumitor parti ale organismului precum picioare, glezne, picioare si maini. Aceasta manifestare se datoreaza incapacitatii rinichilor, inflamati, de a elimina apa din organism;

  • urina de culoare inchisa si prezenta sangelui in urina. Datorita culorii inchise ale urinei exista posibilitatea ca urmele de sange sa nu fie vizibile intotdeauna;

  • dureri de cap;

  • stare de somnolenta;

  • tulburari vizuale;

  • senzatie de greata.

Pe masura ce nefrita evolueaza, pacientul se poate confrunta cu pierderea poftei de mancare, varsaturi, dureri abdominale si dureri articulare. Nefrita cronica se poate manifesta asimptomatic perioade indelungate de timp, ducand in cele din urma la senzatie de oboseala, senzatie de mancarime la nivelul pielii, senzatie de greata, varsaturi si dificultati respiratorii.

Remedii pregatite acasa pentru nefrita

  1. Consumati pe stomacul gol 1 pahar cu suc de morcovi amestecat cu 1 lingura de zeama de lime si 1 lingura cu miere. Desi puteti inlocui sucul de morcovi cu alte sucuri de legume, precum cel de castravete sau telina, specialistii sustin ca sucul de morcovi este cel mai eficient remediu.

  2. Consumati banane. Acestea sunt bogate in carbohidrati, dar contin putine proteine si putina sare.

  3. Consumati avocado. Acest remediu este eficient ca urmare a continutul bogat in minerale si scazut in proteine.

  4. Consumati struguri. Acestia au un continut bogat in apa si potasiu.

  5. Beti lapte de cocos verde. Acesta are efecte diuretice si grabeste procesul de vindecare al nefritei.

  6. Beti ceai de patrunjel.

Dieta pentru nefrita

  1. Timp de cateva zile pacientul trebuie sa tina post cu suc de fructe. Dupa aceasta perioada pacientul trebuie sa urmeze o dieta bazata in exclusivitate pe fructe, urmata in introducerea in alimentatie a laptelui (de preferinta laptele de capra).

  2. Evitati spanacul si rubarba, ambele cu un continut mare de acizi oxalici.

  3. Optati pentru mese dese si cu o cantitate mai mica de mancare.

  4. Evitati painea alba, zaharul, produsele de patiserie, buduncile, mancarurile uleioase, ceaiul, cafeau, mancarurile non-vegetariene, muraturile si sosurile.