Termen cautat

Remedii naturiste pentru parul carunt sau albirea parului


Autor: george

Albirea parului se datoreaza scaderii nivelului de melanina din organism, substanta necesara atat pigmentarii pielii cat si a parului. In general, nivelul de melanina din organism scade odata cu inaintarea in varsta. Ceea ce trebuie sa intelegem cu totii este faptul ca exista cativa pasi simpli pe care ii putem urma in vederea prevenii albirii premature a parului.

Remedii pregatite acasa pentru parul carunt

  1. Fierbeti 2 lingurite de salvie intr-o cana cu apa. Strecurati continutul rezultat si aplicati-l la nivelul parului. Pentru rezultate optime este necesar sa administrati acest remediu minim 3 luni.

  2. Fierbeti putin ulei de cocos si amestecati-l fie cu praf de amla fie cu un fruct de amla taiat in bucati mici. Adaugati la acest continut 1 lingurita de zeama de lamaie sau lime si putin ulei de migdale. Aplicati acest remediu, care va avea culoarea neagra la nivelul parului si lasati-l sa actioneze peste noapte. Spalati a doua zi parul cu un sampon bland.

  3. Desi nu exista studii de laborator care sa confirme acest lucru , frunzele de curry sunt considerate un remediu eficient pentru prevenirea albirii parului, precum si pentru repigmentarea firelor de par carunte.

  4. Beti in fiecare zi un amestec de frunze de curry, iaurt diluat si putina sare.

  5. Fierbeti cateva frunze de curry in ulei de cocos. Aplicati acest remediu la nivelul firelor de par.

  6. Pentru persoanele cu un numar mare de fire de par albe se recomanda utilizarea unui amestec de ceai concentrat de frunze de henna, putina zeama de lamaie, 1/2 de lamaie, praf de amla si putina apa. Lasati aceasta pasta sa actioneze cel putin 1 ora. Optional, dupa acest tratament puteti aplica o masca pentru par pe baza de ou.

Dieta pentru parul carunt (albirea parului)

  1. Consumati cat mai multe alimente bogate in vitamina A, vitamina C, vitamine din complexul B, fier, zinc, iod si proteine.

  2. Evitati mancarurile procesate, mancarurile sarate si mancarurile dulci.

  3. Introduceti in alimentatie cat mai multe alimente crude, seminte si nuci, morcovi, legume cu frunze verzi, rosii, banane, caise uscate, seminte de susan, seminte de floarea soarelui, acaju, migdale, orez brun.